O nouă minciună marca Dodon

658x0_dodon

O nouă lovitură pentru moldovenii care lucrează în Rusia. Deşi Igor Dodon (foto), liderul socialiştilor, a declarat cu surle şi trâmbiţe înainte de alegerile din 30 noiembrie curent că toţi cetăţenii Republicii Moldova care lucrează în Federaţia Rusă nu vor avea probleme, ieri, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care îi obligă pe muncitorii migranţi să deţină asigurare medicală.

Codul Muncii conține o prevedere nouă conform căreia angajatorii pot încheia contracte de muncă numai cu gastarbeiterii asigurați medical sau dețin un contract de prestări servicii cu o instituție medicală. Itar-Tass notează că angajatorul este obligat să concedieze salariatul străin în cazul expirării poliței de asigurare sau a permisului de muncă. Amintim că acelaşi Dodon, preşedintele PSRM, a tot anunţat de la începutul lui noiembrie curent că Rusia îi va amnistia pe moldovenii care au încălcat termenele de aflare pe teritoriul său, prezentând această realizare ca pe o mare ispravă a sa şi a lui Greceanîi.

La 24 noiembrie curent, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că Serviciul federal de migraţie al Rusiei nu i-a oferit informaţii în acest sens. Solicitat de JURNAL să comenteze comunicatul MAEIE, Dodon ne-a închis telefonul.