O nouă înfrângere, dar capul sus // NAŢIONALA

 

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova a suferit o nouă înfrângere în turneul american, 0-2 cu El Salvador. De data aceasta însă, elevii lui Ion Caras s-au mişcat mult mai bine decât în partida cu Venezuela, în pofida faptului că au lipsit o serie de titulari.

 

Tricolorii au dominat teritorial partida, dar în minutul 16 s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj după un contraatac al gazdelor susţinute de peste 35 de mii de suporteri. În minutul 22, Victor Golovatenco a primit o pasă bună de la Stanislav Ivanov, dar, din şase metri, singur cu portarul, a trimis mingea în bară. S-a dictat corner pentru că mingea a fost deviată de portar. După acest corner, acelaşi Golovatenco a mai trimis mingea o dată în transversală. Gazdele au stat la pândă şi, imediat, la faza următoare i-au prins pe tricolori pe contaatac şi au făcut 2-0.

 

Gheorghe Ovsianicov ar fi putut reduce din diferenţă în ultimul minut al primei reprize, dar s-a pierdut singur cu portarul. Ieşiţi de la cabine, ai noştri au continuat asaltul la poarta El Salvadorului, dar acelaşi Ovsianicov a ţintit mai întâi portarul după care a trimis puţin peste poartă. În minutul 68, rezerva Anatol Doroş a reuşit să trimită mingea în poartă, însă arbitrul a invalidat golul pe motiv de off-side. Doroş i-a arătat arbitrului obrazul, ultimul însă nu s-a lăsat înduplecat.

 

Mijlocaşul Artur Patraş a fost aproape de a înscrie un gol de generic în minutul 71. Acesta a executat perfect un corner, însă portarul a respins cu greu mingea care se ducea pe poartă.

 

Caras: „Nu-mi explic cum au marcat”    

 

Selecţionerul Ion Caras a trecut cu greu peste un nou eşec, dar s-a declarat mulţumit de jocul prestat de elevii săi. „Am pierdut iarăşi pe nedrept. O repriză şi jumătate am dominat adversarul, nu-mi explic de unde au găsit ei forţe să marcheze. Ne-am dorit foarte mult să marcăm, am fi putut chiar egala, dar s-a întâmplat că am pierdut. Trebuie să luăm în calcul că am avut o deplasare foarte obositoare şi solicitantă, până la urmă, aceste meciuri ne-au fost de folos. Păcat că nu am avut la dispoziţie lotul complet, alta ar fi fost soarta celor două partide”, a spus selecţionerul.

 

Bulgaru: „Am pierdut, dar trebuie să mergem înainte” 

 

Căpitanul naţionalei în meciul cu El Salvador, Simion Bulgaru, a declarat că echipa noastră nu merita să piardă şi partida cu El Salvador. „Fizic, am stat mult mai bine decât în meciul cu Venezuela. Am avut cel puţin două ocazii mari de a marca, inclusiv bara lui Golovatenco. Oricum, rezultatul rămâne cel înregistrat pe tabelă, iar noi trebuie să mergem înainte”, a spus căpitanul naţionalei.

Până la meciul din septembrie cu Anglia, primul din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, naţionala lui Caras va mai disputa un meci amical cu Albania în luna august.

 

V.H.