O nouă încercare de a trece de grupele Europa League

FOTBAL // FC Sheriff vrea să profite de problemele AZ Alkmaar

FC Sheriff începe joi o nouă aventură în grupele Europa League. Tiraspolenii au un moral bun înaintea meciului de debut din deplasare cu olandezii de la AZ Alkmaar. Elevii lui Andrei Sosniţki s-au impus cu 2-0 în faţa celor de la Dinamo Bender, prin golurile Jimmy Franca şi Miloş Adamovici.
Sosniţki, nemulţumit de jocul echipei

Chiar dacă FC Sheriff a obţinut cele trei puncte şi a urcat pe locul cinci, cu 15 puncte acumulate după şapte meciuri, antrenorul este îngrijorat pentru meciul cu AZ Alkmaar. „Este important că am câştigat meciul şi cele trei puncte puse în joc. Au fost două reprize diferite. În prima jumătate a meciului, elevii mei au fost disciplinaţi pe teren şi au îndeplinit cu exactitate tactica impusă. Ne-am creat suficiente ocazii de a marca, dar am fructificat doar două. În repriza secundă, atunci când am făcut unele schimbări, ceva s-a rupt. Au apărut foarte multe greşeli, în speţă în ceea ce priveşte calitatea centrărilor şi paselor. Asta nu mi-a plăcut”, a spus Sosniţki care a lăsat să se înţeleagă că va avea mult de lucru pentru a motiva fotbaliştii săi pentru meciul din deplasare cu olandezii de la AZ Alkmaar.

S-au întărit cu un atacant

Şefii FC Sheriff nu au stat cu mâinile în sân în pauza competiţională, datorată preliminariilor Euro 2012. Aceştia s-au întărit cu un atacant de 22 de ani din Letonia. Este vorba de Edgars Gauracs, care a venit de la FC Venspils, după ce a avut o experienţă mai puţin reuşită la Rapid Bucureşti. Letonul, fost căpitan al echipei naţionale Under 21, a intrat în teren în minutul 62 al partidei cu Dinamo Bender, dar nu s-a remarcat deloc. Ca în cazul altor jucători veniţi la FC Sheriff, acesta are nevoie să se acomodeze. Gauracs a mai jucat în grupele Europa League cu FC Venspils şi chiar a reuşit să marcheze în meciul său de debut contra germanilor de la Herta Berlin. Are un CV impresionant. A marcat zece goluri în 12 meciuri pentru echipa Under 21 a Letoniei.

AZ Alkmaar, codaşă în Olanda

Adversarul tiraspolenilor din primul meci din Europa League are probleme în Eredivisie din Olanda. După primele cinci etape, AZ Alkmaar ocupă locul 15 din 18, cu doar trei puncte la activ. În ultima etapă, olandezii au pierdut cu 2-1 meciul de pe teren propriu în faţa celor de la Roda JC Kerkrade. În cele cinci meciuri jucate, AZ nu a câştigat nicio partidă. Olandezii sunt cu moralul la pământ, iar în cazul în care nu câştigă nici cu FC Sheriff, antrenorul Gertjan Verbeek, care are contract până în 2013, ar putea fi demis.

Şevcenko are şanse minime să joace la Tiraspol

Atacantul celor de la Dinamo Kiev, Andrei Şevcenko, s-a accidentat într-un meci amical al naţionalei Ucrainei şi va lipsi mai mult de două săptămâni. Acesta va lipsi cu siguranţă în meciul cu Bate din Belarus şi ar putea rata şi partida cu FC Sheriff, programată pe 30 septembrie la Tiraspol. Colegul lui Şevcenko de la naţionala Ucrainei şi de la Dinamo Kiev, Artiom Milevski, a declarat pentru site-ul oficial al clubului că Andrei s-a accidentat la genunchi. „Andrei are probleme la genunchi, mai ales că acum ceva timp medicii au extras lichid de acolo”, a spus Milevski.

Meciul dintre AZ Alkmaar şi FC Sheriff va avea loc pe 16 septembrie, începând cu ora 20.00.

Vitalie HADEI