O nouă declaraţie marca Nae-Simion Pleşca; deputatul PD susţine în derâdere că pământul nu este de vânzare pentru săraci

O nouă declaraţie marca Nae-Simion Pleşca; Deputatul PD susţine în derâdere că pământul nu este de vânzare pentru săraci

Încă o declaraţie în zeflemea a lui Nae-Simion Pleşca. Deputatul susţine că pământul nu este de vânzare pentru săraci. Afirmaţia a fost făcută în timpul şedinţei Comisiei Agricultură, după ce a fost inclus pe ordinea de zi un proiect de lege semnat de Pleşca cu privire la organizarea administrativ-teritorială a oraşelor care au devenit municipii de anul trecut, scrie jurnal.md.

Deputatul Partidului Democrat Nae-Simion Pleşca vrea ca bunurile care aparţin oraşelor devenite municipii să aibă un preţ de piaţă mai mare, adică pe măsura statutului oferit şi, respectiv, pământul să poată fi cumpărat doar de către oamenii bogaţi.

– Dacă privim din altă parte, sătucul respectiv, fiind tras de urechi la dimensiunea municipală, se înfiripează. Pământul să-l cumpere cei care au bani. Preţul nu e atât de mare.
– Îi uitaţi pe cei săraci!
– Dar cei săraci nu cumpără pământ”.

Nae-Simion Pleşca nu este la prima declaraţie sfidătoare. Anterior, fiind întrebat de reporterii Jurnal TV cum comentează anchetele jurnalistice în legătură cu tranzacţiile imobiliare în care sunt implicate persoane din anturajul şefului său de partid, oligarhul Vladimir Plahotniuc, deputatul i-a sărit în apărare.

„- Nu cunosc aşa ceva şi nu pot să spun nimic absolut.
– Totuşi, e vorba de şeful PD, n-ar trebui structurile de drept să se sesizeze, sunt implicate şi firme offshore.
– Cum să vă zic, dacă vorbim de şeful de partid, şeful meu de partid este un şef bun, în rest, eu cred că noi toţi trebuie să avem ca obiectiv să trăim bine şi în condiţii de confort”.

În urma mai multor investigaţii, am aflat că el deţine proprietăţi imobiliare de milioane de lei. Legislatorul conduce şi o maşină de cel puţin un milion şi jumătate de lei şi are trei firme, dintre care una i-a adus 1 milion 350 de mii de lei într-un an. Nae-Simion locuieşte în centrul capitalei, într-o casă de 304 metri pătraţi, cu două etaje şi mansardă.

În acest context, Jurnal TV desfăşoară o campanie de sensibilizare pentru a scoate în evidenţă contrastul izbitor dintre luxul în care trăiesc exponenţii puterii şi sărăcia la care sunt condamnaţi cetăţenii de rând. Protagonistul primei ediţii a campaniei „Cine mai poate ca Nae” din cadrul emisiunii „Jurnalul Săptămânii” a fost chiar deputatul transfug Nae-Simion Pleşca. 

 • Elena Loghin

  Pamintul e tot ce are mai scump Republica Moldova, imi pare normal ca acesta sa fie in miinele celora care pot sa-l prelucreze si sa valorifice la maxim acest beneficiu daruit de la Dumnezeu.

 • Patrick

  cei săraci sunt de vină că nu mai pot cumpăra pămînt, tot ieri ei sunt aceea care au vîndut pămîntul

  • Serghei Burlacu

   l-au vindut ca le era lene sa-l lucreze. S-au gindit ca mai bine la oras, din cumparat

 • Aurel

  Nu e nici un fel de zeflemea, și hai să nu ne ascundem după deget, pentru a face agricultură de performanță e nevoie de bani, nu pot țăranii de la noi să facă agricultură fără bani, iaka ce spune Pleșca și are dreptate, nu poți să pui sapa pe acelaș cîntar cu tehnica Jhon Deere spre exemplu, așa că nu aiuriți

 • Marcel

  Dupa cum acum 1 hectar de pamint costa 30-40 de lei, nustiu ce sarac isi poate permite asa cumparaturi. De faptul ca pe linga orase pretul este dublu sau triplu nici nu mai zic.

  • Pruteanu Stefan

   sau inzecit, am luat si cu 250 euro arul, mai bine luam la un sat ceva mai departisor de chisinau cu 10 mii lei hectarul