O luare de ostatici provoacă violenţe în Armenia

armenia

Zeci de persoane, inclusiv opozanţi ai preşedintelui armean Serge Sarkissian, au fost arestate miercuri, 20 iulie, la Erevan, după o noapte de violenţe între poliţişti şi manifestanţi furioşi de felul în care autorităţile au gestionat luarea unor ostatici în decurs de cinci zile într-un edificiu al poliţiei. Cel puţin, 51 de persoane, din care 29 de poliţişti, au fost răniţi în aceste confruntări, după ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Armenia, scrie reuters.com.

Luarea de ostatici a început duminică dimineaţă, după pătrunderea într-un bloc al poliţiei din Erevan a unui grup de oameni înarmaţi apropiat unui opozant încarcerat, Jirair Sefilian. După ce a omorât un poliţist, ei au luat ostatici mai multe persoane şi au solicitat demisia preşedintelui Serge Sarkissian. Patru ostatici au fost eliberaţi în zilele următoare, iar alţi patru, inclusiv doi înalţi gradaţi, au rămas în captivitate.

Jirair Sefilian, opozant cunoscut al regimului, a fost arestat în iunie pentru deţinere de arme şi acuzat că ar fi vrut să ocupe clădirile guvernamentale şi centrele de telecomunicaţie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)