O localitate din România a semnat în premieră o Declaraţie de Unire cu Moldova

Consilierii locali din comuna Parva, judeţul Bistriţa-Năsăud, au adoptat o rezoluţie prin care solicită unirea cu Republica Moldova. Parva este prima localitate din România care făcut acest pas, documentul urmând să fie trimis marţi tuturor factorilor de decizie, transmite mediafax.ro.

Comuna Parva, judeţul Bistriţa-Năsăud, este prima unitate administrativ-teritorială din România care a votat o „Declaraţie de Unire” cu Republica Moldova ca răspuns la un document similiar adoptat anul acesta de 34 de primării din Republica Moldova. Documentul a fost adoptat în şedinţa de Consiliu Local, iar documentul urmează să fie transmis marţi tuturor factorilor de decizie.

Primarul comunei Parva, Ioan Strugari, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax că Declaraţia de Unire pe care consilierii locali au adoptat-o în şedinţa de luni va fi transmisă începând de marţi tuturor factorilor de decizie de la nivel central şi nu numai. Declaraţia va ajunge la preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, la Guvernul României, dar şi la toţi parlamentarii şi politicienii care se pot implica în această acţiune.

„Vrem să facem ceva pentru a marca cei 100 de ani de la Unire. Declaraţia o vom transmite tuturor factorilor de decizie. Deja sunt politicieni care m-au contactat. Este un gest de solidaritate cu primarii din Republica Moldova. Eu am fost acolo, ei au fost aici, ştiu ce se întâmplă acolo şi cineva trebuie să ia de coarne acest taur al Unirii dacă mai vrem să avem hotare. Au fost şi comentarii negative la acest subiect, în sensul că noi nu avem încă apă şi canal şi de ce ne mai trebuie o responsabilitate cu Moldova, dar în 1918 la Unire, nimeni nu a ţinut cont de aceste lucruri”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul comunei Parva, Ioan Strugari.