O grupare criminală racola persoane pentru cerşit

cersit_foto

Un grup de persoane cu vârste de 25 și 35 de ani, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, timp de doi ani, ar fi racolat și ar fi exploatat mai multe persoane pe care le obligau să cerşească. Pentru a ascunde activitatea criminală, suspecții ar fi acționat sub pretextul desfășurării unei activități de binefacere și voluntariat, utilizând diferite sloganuri: „Dăruiește Viață”, „Dăruiește viitor” etc.

Aceste sloganuri erau pe maiourile persoanelor care practicau cerșitul și pe cutiile din plastic pentru colectarea mijloacelor bănești. Victimele ar fi stat în fiecare zi la intersecții din mun. Chișinău, pentru a cerși bani pentru copiii ce suferă de diferite boli. Timp de o zi, aceștia ar fi acumulat circa 600 de lei. La sfârșitul zilei, banii ar fi fost luaţi de „stăpâni” şi folosiți în scopuri personale, victimelor revenindu-le câte 100 de lei.

La 2 februarie curent, forțele de ordine au desfășurat percheziții la domiciliul suspecților, ridicând ștampila organizației sub paravanul căreia figuranții ar fi desfășurat activitatea criminală, actele de constituire ale acesteia, lădițe destinate colectării banilor și alte probe ce ar demonstra vinovăția acestora. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 al. 2 al Codului Penal al R. Moldova.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani. Suspecţii sunt din raionul Ialoveni şi au fost reţinuţi pentru 30 de zile.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)