O fetiţă din Anglia îşi schimbă pielea de 14 ori pe zi

O fetiţă de 5 ani din Marea Britanie suferă de o maladie extrem de rară din cauza căreia pielea i se exfoliază de 14 ori pe zi. Annabelle Whitehouse din Sutton Coldfield, West Midlands, este nevoită să se dea cu cremă în fiecare zi şi să poarte bandaje tot timpul din cauza anomaliei de care suferă.

Fetiţa a fost diagnosticată cu ihtioză, o afecţiune ereditară, caracterizată printr-un aspect aspru, solzos al pielii, care începe în copilărie şi persistă toată viaţa. Părinţii săi încearcă să-i uşureze viaţa şi s-o protejeze de răutăţile celor din jur, astfel încât ea să poată duce o viaţă normală. „Într-una din vacanţe, un taximetrist ne-a întrebat dacă am băgat-o în cuptorul cu microunde. Alţii ne-au acuzat că am lăsat-o prea mult în soare”, a declarat Sonia, mama fetiţei.

Un om sănătos îşi schimbă pielea o dată la 23 de zile, însă Annabelle are parte de acest proces de 14 ori pe zi. „Se pare că eu şi soţul meu purtăm genele care cauzează această boală, dar şansele ca unul dintre copiii noştri să se nască cu ea erau de 1 la 350.000”, a spus Sonia. Spre deosebire de Annabelle, sora ei mai mare, Lydia, în vârstă de opt ani, nu a moştenit maladia.

The following two tabs change content below.