O expoziție despre Orheiul Vechi de Ziua Internațională a Muzeelor

Pe 18 mai 2019, ora 15.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie naturală (MNEIN) va fi inaugurată expoziția „Interferențe culturale la Orheiul Vechi”. Expoziția reunește piese referitoare la arhitectura populară din Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, păstrate în colecțiile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și este întregită cu lucrările talentatei pictorițe Eudochia Robu.

Expoziția conține piese de patrimoniu alăturate lucrărilor artistului plastic Eudochia Robu. Echipa MNEIN vă invită să admirați „o lume rurală misterioasă, plină de sacru și profan, ce păstrează ca prin minune, în lumea zbuciumată a modernității, tradiția arhitecturii vernaculare în piatră”.

Expoziția este organizată în contextul nominalizării Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și face parte din programul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor – 2019. Va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii august 2019.

I.N.