O eurodeputată a confundat „inflaţia” cu „felaţia”

Eurodeputata franceză Rachida Dati, membră a Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) şi fost ministru al Justiţiei al Franţei, a făcut duminică după-amiază o gafă monumentală într-o emisiune televizată, confundând cuvintele „inflaţie” şi „felaţie”.

Invitată în emisiunea „Dimanche+” a postului TV „Canal Plus”, Dati a fost întrebată despre un plan de concediere la compania de produse textile şi lenjerie „Lejaby” din regiunea Rhone. În răspunsul său, eurodeputata UMP intenţiona să se refere şi la creşterea preţurilor. Ea a spus însă „felaţie” în loc de „inflaţie”, iar gazda emisiunii nu a observat gafa. „Îmi pare rău de felul în care vor pleca aceste femei şi aceşti bărbaţi care şi-au consacrat viaţa acestei întreprinderi. Aceste fonduri de investiţii străine nu au ca unic scop decât rate excesive ale rentabilităţii financiare. Eu văd că sunt unii care cer o rentabilitate de 20-25% cu o felaţie cvasinulă, în particular în perioadă de criză”, a spus Rachida Dati.

Rachida Dati a comentat, fără a-şi pierde umorul, gafa pe care a făcut-o duminică, arătând că a „vorbit doar puţin prea repede”, informează cotidianul „Le Figaro”. „Mi-am dat seama imediat. Dacă mă gândesc bine, n-am făcut decât să vorbesc puţin prea repede, dar n-are nimic, i-am făcut pe toţi să râdă!”, a spus râzând Rachida Dati la postul de radio „RTL”.