O companie din SUA va implanta cipuri în mâinile angajaţilor săi

O companie din Wisconsin va deveni prima din SUA care va implanta în mâinile angajaţilor săi microcipuri, scrie BGNES. Three Square Market se oferă să implanteze absolut gratuit un cip (RFID device) în mâinile angajaţilor săi. Cipurile, care au mărimea unui bob de orez, costă aproximativ 300 de dolari şi înlocuiesc cadrul de credit, de debit şi cel de identificare. Cu aceste dispozitive, angajaţii vor putea să intre în clădirea companiei, să pornească calculatoarele şi să cumpere mâncare.

50 de lucrători şi-au dat acordul deja pentru şansa de a deveni participanţi ai acestui experiment. Compania au preluat această practică din Suedia, unde aşa-numiţii „bio-hackeri” au implantat mici semiconductoare în corpurile unor persoane care au acceptat acest lucru pentru trei ani.

În ce priveşte faptul că un microcip poate fi urmărit, compania asigură că nu există GPS în acest mic dispozitiv. El este similar celor puse în carduri. Microcipul este implantat în două secunde în mână. De acelaşi timp este nevoie pentru a scoate dispozitivul.