O bombă artizanală a fost descoperită la Soci, gazdă a JO din 2014

Serviciul federal rus de securitate (FSB, fostul KGB) a anunţat, vineri, că a dejucat un atentat, după ce a descoperit o bombă artizanală în apropierea unei conducte de gaze la Soci, oraşul care va găzdui ediţia din 2014 a JO de iarnă, informează AFP.

Un dispozitiv explozibil, ascuns sub o conductă de gaze ce lega Soci de Maikop, a fost descoperit şi dezamorsat, joi, în cadrul unor manevre antiteroriste, a declarat un purtător de cuvânt al FSB, citat de agenţia Interfax.

Aceste manevre, ce vor fi efectuate până pe 6 martie de Comitetul naţional antiterorist la Soci şi în regiunile învecinate, au ca obiectiv punerea în practică de măsuri care să împiedice atentatele în zonele respective.

Treizeci şi şapte de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite după ce un kamikaze s-a aruncat în aer, pe 24 ianuarie, în terminalul de sosiri al aeroportului internaţional Domodedovo de la periferia Moscovei. Acesta a fost al doilea atentat cu bombă din capitala rusă în decurs de mai puţin de un an.

Atentatul sinucigaş de pe aeroportul Domodedovo a fost revendicat de liderul rebelilor islamişti din Caucazul rus, cecenul Doku Umarov.

Rusia va cheltui 1,4 miliarde de euro pentru securitatea Olimpiadei din 2014, potrivit cotidianului economic Vedomosti.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)