O basarabeancă s-a măritat cu preşedintele Parlamentului cipriot

POVEŞTI ADEVĂRATE // La nuntă au fost peste 5 mii de persoane

Rodica Costin a reuşit să îi câştige inima politicianului cipriot Marios Garoyian. După cinci ani de iubire, cei doi au decis să-şi unească destinele. Acum au devenit unul din cele mai apreciate cupluri mondene cipriote, scrie săptămânalul „apropo magazin”.

A lucrat vânzătoare la Moscova

Născută în Vorniceni, Străşeni, într-o familie simplă, Rodica Costin a luptat din greu pentru o viaţă mai bună. A absolvit Colegiul de Medicină din Tiraspol, iar la scurt timp s-a măritat. Avea 18 ani. Un an mai târziu, a venit pe lume Denis. Şi cum salariul de soră medicală era mizer, a fost nevoită să plece la Moscova.
„Am lucrat la Moscova şi în România. Vindeam la piaţă. Căsnicia a durat zece ani. Ne-am despărţit prieteneşte cu fostul soţ. Fiul Denis, care acum are 19 ani, mi-a oferit curajul şi puterea de care aveam nevoie. Mi-am dorit ca el să aibă un trai mai bun”, ne povesteşte Rodica. Când lucra la Moscova, câştiga bine, astfel că îşi permitea să meargă la odihnă peste hotare. Aşa s-a întâmplat că, în 2001, împreună cu sora şi fiul său, a mers în vacanţă, în Cipru.

Şi-a deschis propria afacere

În timp ce vizitau ţara, sora sa a făcut cunoştinţă cu cel care urma să-i devină soţ trei ani mai târziu. Muncind peste hotare, Rodica a reuşit să-şi cumpere un apartament în Chişinău, să devină studentă la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, dar şi să-şi deschidă propria afacere, devenind directorul unei companii comerciale din Republica Moldova. În 2006, Rodica a obţinut cetăţenia română. Împreună cu cea mai bună prietenă, a decis să meargă în Cipru. „Zilele noastre de naştere sunt apropiate. Am decis să sărbătorim la sora mea. Pe atunci, Marios, actualul soţ, se afla în perioada electorală.

Pe 26 aprilie 2006, ne-am dus cu prietenii într-un local din Nicosia. Acolo l-am întâlnit pe Marios. Am stat foarte mult de vorbă. Nici prin gând nu mi-a trecut că între noi poate fi vorba de ceva mai mult decât o simplă prietenie. Atunci, un prieten ne-a invitat la un eveniment, unde am făcut schimb de numere de telefon. Am revenit la Chişinău. După două luni de prietenie, ne-am dat seama că ne leagă ceva mai mult. Marios a venit de mai multe ori în Moldova, iar în 2007 m-a luat cu totul în Cipru. Până a face acest pas, am discutat cu Denis. A contat mult opinia fiului meu”, mai spune cea care a reuşit să-i cucerească inima preşedintelui parlamentului cipriot.

Privită cu ochi răi de ciprioţi

Marios Garoyian are doi copii din căsnicia anterioară şi aceştia se înţeleg de minune cu Denis. Odată ajunsă în Cipru, Rodica nu se aştepta ca populaţia să fie împotriva relaţiei sale cu preşedintele parlamentului Cipriot. Faptul că este de altă naţionalitate a stârnit nu doar nemulţumirea oamenilor de rând, dar şi a prietenilor familiei Garoyian.

„Atunci nu înţelegeam greaca, cu soţul discutam în engleză. El nu-mi spunea ce se petrece. Înfrunta tot de unul singur. Apoi, când cei din jur m-au cunoscut mai bine, totul s-a schimbat. Am început totul de la zero. Timp de un an, am stat cu chirie. Apoi ne-am construit casa, iar după ce ne-am mutat, am început pregătirile pentru marele eveniment. Pe 30 mai 2010, am jucat nunta”, îşi aduce aminte Rodica, care ne-a mai spus că se simte o femeie fericită şi împlinită.

Peste 5 mii de invitaţi la nuntă

La nuntă au fost poftiţi toţi doritorii. Marios Garoyian a anunţat evenimentul prin intermediul presei. Astfel, la nuntă au fost peste 5 mii de persoane. Devenită doamna Costin-Garoyian, Rodica ne-a mai spus că l-a cucerit pe soţul său prin faptul că ştie să gătească. Marios adoră bucatele preparate de Rodica, în special cartofii prăjiţi, frigăruii şi pastele făinoase. „Nu este capricios. Marios mă răsfaţă cu flori şi cuvinte frumoase. Chiar şi atunci când eram la Chişinău îmi trimitea flori. Cu familia sa, care acum a devenit şi familia mea, mă înţeleg foarte bine. Mai am un vis încă din copilărie – să am o bază financiară care mi-ar permite să pot ajuta copii orfani şi bătrânii din Moldova. Şi sper ca bunul Dumnezeu să mă ajute să-l împlinesc”. Rodica îşi doreşte încă un copil. De când se află în Cipru, a reuşit să convingă oamenii de afaceri ciprioţi să investească în Moldova.

Lena NEGRU

Intră pe www.apropomagazin.md şi vezi mai multe fotografii de la nunta basarabencei Rodica Costin cu preşedintele Parlamentului cipriot Marios Garoyian.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)