O autoritate criminală a fost reținută de poliție

retinut-de-cnaLa 11 august, curent, a fost reținut liderul grupării criminale cecene din Republica Moldova, Movsar Muslim Ibraghimov, alias „Mavsar”, de către angajații Inspectoratului Național de Investigații, anunţă Inspectoratul General de Poliţie.

Liderul grupării (48 de ani) este originar din Republica Cecenă, stabilit la Chişinău la sfârşitul anilor ’86, iar din 1992 este cetățean al Republicii Moldova, cu viza de reședință în municipiul Chișinău, este fostul ginere al autorității lumii interlope, Valerian Rotari, alias „Zelionîi”.

În perioada anilor 1992 – 2002, Movsar Ibraghimov a fost cercetat penal, fiind prins în flagrant delict împreună cu mai mulți acoliți, în timp ce extorcau de la un om de afaceri 80 000 de dolari. Totodată, acesta a mai fost judecat de trei ori pentru furturi şi pentru deținere ilegală de arme de foc.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că „Mavsar” susținea financiar mișcarea separatistă cecenă, fiind și unul dintre liderii neoficiali ceceni stabiliți în Republica Moldova.

La 28 ianuarie 2004, Colegiul Curţii de Apel Chișinău îl condamnase pe Movsar Muslim Ibraghimov la 7 ani privaţiune de libertate, în contumacie. Următorii 7 ani, „Mavsar” îşi va ispăși pedeapsa.