O angajată a Ministerului Finanțelor și-ar fi omorât concubinul  

O angajată a Ministerului Finanţelor, care se află în concediu de îngrijire a copilului, riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare pentru omorul premeditat, săvârşit cu o deosebită cruzime, al propriului concubin. Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani, a finalizat şi transmis în judecată dosarul de învinuire a acesteia, transmite site-ul Procuraturii Generale.

Învinuita a planificat din timp omorul concubinului, potrivit probatoriului. Având un copil comun, aceasta a mizat că astfel va putea intra în posesia mai multor imobile şi a conturilor bancare pe care le deţinea bărbatul.

Astfel, în noaptea spre 31 octombrie 2018, după ce au consumat împreună alcool în casa în care locuiau de mai mulţi ani, învinuita a aşteptat până când concubinul a adormit. În continuare, femeia a incendiat mai multe piese de mobilier din bucătărie, precum şi din camera în care dormea victima, a închis toate geamurile şi a încuiat uşa casei, părăsind în grabă locuinţa.

În scurt timp, bărbatul s-a trezit şi a încercat să se salveze, însă nu a reușit, fiind încuiat pe dinafară de învinuită. Moartea concubinului, în vârstă de 60 de ani, a survenit ca urmare a intoxicaţiei acute cu monoxid de carbon.

Mai mult, raportul de expertiză judiciară inginero-tehnică, dispusă de procurori, a arătat că incendiul a avut două focare şi a fost generat de surse deschise de foc, aduse din exterior.

Fugind de la locul faptei şi încercând să îşi asigure un alibi, aceasta a apelat serviciul 112, numai după ce a survenit decesul victimei. Serviciul Unic 112 nu a reacţionat la apelul telefonic al învinuitei, pompierii deplasându-se la faţa locului abia la ora 07.00 dimineaţa, peste 4 ore după apel, localizând incendiul şi depistând cadavrul bărbatului.

În prezent, învinuita, în vârstă de 26 de ani, are interdicţia de a părăsi ţara după ce a încercat recent să părăsească teritoriul ţării, împreună cu copilul său minor. Ea a fost reţinută pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Concomitent, în același acest caz, procurorii au iniţiat urmărirea penală şi în cazul angajaţilor serviciului 112, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu soldată cu decesul unei persoane.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)