O altă tentativă de a demola un monument istoric din capitală

Un monument istoric de pe strada Petru Movilă 27 din capitală, care datează din secolul XIX, a fost supus unei tentative de demolare. Demolarea era neautorizată, iar firma riscă o amendă de până la 10 mii de lei.


Timp de câteva ore angajaţii unei firme de construcţii au efectuat lucrări de demolare. Aceştia au fost opriţi de poliţişti. Autorităţile municipale susţin că firma de construcţie nu are autorizaţie pentru demolare şi nici pentru construcţie.

Totodată, înainte de a interveni oamenii legii, proprietarii clădirii au reuşit să demonteze o parte din acoperiş, ferestrele şi un perete. Şeful echipei de muncitori nu avea niciun act care ar justifica demolarea. Firma de construcţii a cerut încă în 2007 demolarea casei, însă a primit refuz. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

Firma respectivă riscă să se aleagă cu o amendă de până la 10 mii de lei. Casa de pe strada Petru Movilă a fost construită între anii 1904 şi 1915 de negustorul Tavi Kogan, care a fost proprietarul unei mori de cinci niveluri. Arhitectura este în stil eclectic. În interior se pot vedea uşi de lemn în stil Art Nouveau, duşumea de lemn şi o sobă olandeză.

Recent, în capitală au mai fost întreprinse tentative de demolări neautorizate ale caselor ce fac parte din patrimoniul istoric al Chişinăului. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.