O absolventă care a refuzat “diploma de onoare” a lui Dodon: „Eu sunt de partea adevărului”

Interviu cu Marina Josanu, absolventă a Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din Glodeni

Potrivit materialelor apărute în presă, un anumit număr dintre absolvenţii indicaţi în lista trimisă de către minister preşedinţiei au refuzat să dea curs invitaţiei lui Igor Dodon. De exemplu, una dintre aceştia, Marina Josanu, absolventă a Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din Glodeni, a refuzat să fie prezentă la înmânarea „Diplomelor de Onoare”. Marina ne-a oferit un mic interviu în care îşi explică motivul.

– Marina, ești una dintre puținii absolvenți care au refuzat să dea curs invitației președintelui, de ce ai refuzat?

Nu am refuzat, dar m-am condus de vocea sufletului meu și a realității. Eu sunt de partea adevărului și cred că fiecare are realitatea pe care vrea el să și-o facă. Am avut motive personale, am ales să merg la Târgu-Mureș, România, pentru a mă înscrie la Facultatea de medicină. Am înțeles că acești tineri vor merge la Soci. Din lipsă de timp, nu am acceptat să merg acolo și cred că totul se face spre binele meu.

– Cum apreciezi politica și faptele președintelui Igor Dodon?

Nu sunt analist politic ca să apreciez ce face Igor Dodon corect sau greșit, dar atâta timp cât statul R. Moldova este așa cum este, această realitate arată neregulile din domeniul politic, unul determinat mai curând de jocurile de culise. Nu mai știu unde este bine sau rău.

– Bănuiesc că tinerii nu se interesează de viaţa politică. Aş vrea să te întreb dacă discuți cu părinții şi prietenii despre evenimentele politice din RM?

E normal să vorbești cu prietenii şi părinții despre politică, să vorbeşti cu toată lumea, deoarece politica este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. De politică depinde realitatea pe care o trăim pentru că totul este în relație cu acest domeniu şi nu putem spune că este ceva separat. Atunci când spunem lucrurilor pe nume, adevărul ne conduce acolo unde trebuie și cred că aici mă regăsesc în Occident. Nu știu ce va urmă, nu spun că în Est este rău, pur și simplu, cred că toți avem nevoie de o pauză pentru ca să conștientizăm unele lucruri şi să vedem ce putem schimba ca să mergem înainte spre bine.

– Ce intenţionezi să faci mai departe, unde îţi vei continua studiile?

Încă nu pot să vă dau un răspuns concret, dar mă regăsesc în Vest.