Nu vrea să-şi vadă copiii

Au o casă nouă, mare, frumoasă, cum au visat, însă acest lucru nu-i bucură, ei o aşteaptă pe mama lor, dar ea refuză să vină

 

copii sociteni

Protagoniştii Campaniei de Crăciun, Vladuţa şi Gheorghiţă (foto), îşi aşteaptă mama mai bine de patru ani. Ea a plecat împreună cu celelalţi doi copii în Rusia şi de atunci nu am mai venit. De fiecare dată când merge la ei, Svetlana Sainsus, femeia care a adunat bani şi le-a procurat o casă, îi găseşte trişti. Întrebaţi ce se întâmplă, aceştia spun mereu că le este dor de mama lor. Deşi au internet, telefon mobil, cea care le-a dat viaţă nu le mai sună şi nu se interesează de soarta lor.

Cei doi copii împreună cu tatăl lor locuiau până în această vară într-o căsuţă dărămată la marginea satului Sociteni, raionul Ialoveni. După mai multe postări pe reţelele de socilaizare, Svetlana Sainsus din Ialoveni a deschis un cont şi, cu banii adunaţi, le-a cumpărat o casă. Din octombrie 2014 şi până în prezent, cei doi copii primesc diverse ajutoare din partea oamenilor din ţară şi de peste hotare. În ajun de primul sunet, aceştia au primit rechizite, ghiozdane, hăinuţe, tot de ce au nevoie pentru un nou an şcolar.

De fiecare dată când cineva le deschide poarta, ei aşteaptă să o vadă pe mama lor şi pe celelalte două surori. Svetlana ne spune că de când a găsit-o pe mama acestor doi copii pe reţelele de socializare, încearcă să o convingă să vină acasă. „I-am spus că, cu banii adunaţi, îi cumpăr casă în alt sat, deoarece spunea că se teme de soţul său, care o bătea, că îi găsesc de lucru, numai să fie lângă copiii ei, însă găsea mereu scuze”, ne relatează Svetlana.

Nici când aceasta i-a comunicat că se angajează să-i achite toate taxele de drum numai să vină măcar pentru câteva zile la copiii săi, a refuzat. „I-am spus că merg personal cu ea, o păzesc de soţ, numai să-şi vadă copiii, la care ea mi-a răspuns: ‚Am un prieten aici şi el nu vrea în Moldova’, deja nu mai ştiu ce să le spun copiilor care o aşteaptă zi de zi”, regretă Svetlana Sainsus.