Nu vor pleca din PMAN

Protestatarii care şi-au instalat corturile în faţa Guvernului susţin că nu vor pleca din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru perioada manifestărilor, deşi li s-a cerut deja acest lucru. „Nu ştiu ce vor face cu noi. Ne-au comunicat marţi că trebuie să plecăm. Au fost agresivi şi ne-au ameninţat că ne vor scoate din Piaţă”, ne-a spus Olga Galiţina în timp ce spăla de zor nişte rufe.

Tudor Pânzari, veteranul Războiului de pe Nistru, ne-a comunicat că viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, împreună cu alte două persoane, i-a spus marţi că va trebui să plece pentru timpul manifestărilor organizate cu ocazia celor 20 de ani de independenţă din PMAN.

„Anul trecut aveam cortul instalat în faţa Ambasadei Statelor Unite ale Americii, nimeni nu m-a mutat de acolo. Deşi eram bolnav şi primeam medicamente, nimeni nu m-a întrebat cum mă simt. Nici acum nu vreau să fiu deranjat. Oricum nu voi pleca de aici. Nu ei trebuie să sărbătorească independenţa, dar eu, pentru că am luptat pentru ea”, a spus veteranul.

Natalia şi Stanislav Proţiuc spun că vor pleca din PMAN dacă executivul îşi va respecta promisiunile. „Ne-am întâlnit miercuri cu viceprim-ministrul Mihai Moldovanu care ne-a asigurat că guvernul ne va cumpăra un apartament la Bălţi, iar până la achizioţionarea locuinţei vom sta cu chirie. Guvernul ne va da 400 mii de lei”, a declarat pentru JURNAL Natalia Proţiuc.

Aceasta a spus că vor fi de acord să ridice cortul din Piaţă dacă vor primi garanţii în scris că vor avea unde locui. „Ne-am ars o dată, când am avut încredere şi ne-au spus că ne vor da un apartament, dar ne-au mutat într-un cămin, după care am ajuns în Piaţă”, a adăugat femeia. În caz contrar, cei doi susţin că vor păstra nişte ouă cu care vor arunca în cei care vor încerca să-i evacueze.

M.L.  

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)