„Nu sunt nebună!”

Ecaterina Cojocaru: „Nu permit emoţiilor să mă domine”

Deşi este adolescentă, are planuri măreţe. Numele Ecaterinei Cojocaru a fost auzit printre participanţii la Junior Eurovision Song Contest 2010.

Victoria POPA

Se consideră o luptătoare şi asta o dovedeşte prin faptul că va participa anul acesta la preselecţia naţională Eurovision cu piesa „I’m not crazy! / „Nu sunt nebună!”).

Cum este „mica interpretă” cu planuri mari? Ecaterina Cojocaru este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chişinău. Pe lângă faptul că învaţă bine, adolescenta cântă, talent descoperit din fragedă copilărie. La patru ani, se urca pe scaun şi cânta cu voce tare. „Scaunul era, în imaginaţia mea, scena mare”, zâmbeşte tânăra. După spusele părinţilor, darul i se trage de la străbunica din partea tatălui, care a avut o voce de excepţie.

Îi plac toate genurile muzicii, dar preferă jazul. De şase ani participă la diverse concursuri în RM, Cehia, Italia, Ungaria, Germania, Republica Belarus, Ucraina.

Orice competiţie o face mai puternică

Răscolind amintirile, Ecaterina ne mărturiseşte că, la concursul municipal „Ploaia de stele”, s-a clasat trei ani la rând pe locul întâi. Anul acesta, vrea să participe şi la concursul „Steaua Chişinăului”, care va avea loc în iunie curent, crede că va avea succes. „Orice competiţie mă face mai puternică, indiferent de locul pe care îl iau”, ne spune interpreta.

Printre festivalurile cunoscute la care a participat se numără şi Junior Eurovision Song Contest (2010), cu piesa „Doar mama”. „A fost o piesă melancolică, pe care am cântat-o cu mult suflet pentru draga mea mămică. Am ajuns în finală, cred că a fost un pas înainte”, mărturiseşte adolescenta.

Nu-i este frică de concurenţă

Chiar dacă este adolescentă, acest lucru nu a împiedicat-o să se înscrie în lupta pentru preselecţia naţională la concursul  Eurovision Song Contest 2012. Va interpreta piesa „I’m not crazy!” / „Nu sunt nebună”, muzică Marian Stârcea, versuri – Radmila Popovici-Paraschiv.

„Am emoţii de fiecare dată pe scenă, dar ele durează doar zece secunde. Mai mult nu le permit să mă domine”, ne spune Ecaterina. Crede că Eurovision-ul va avea un impact pozitiv în cariera sa muzicală. „Probabil, voi lansa şi un videoclip anul acesta”, planifică adolescenta.

Aplauze pentru Ecaterina!

Pe lângă muzică, este pasionată de hipism, dans sportiv şi modern. Adoră arta fotografică, în special pozele de epocă. În albumele sale se rătăcesc şi poze ale bunicilor şi străbunicilor. „Realizez fotografii în timpul liber, dar, de asemenea, îmi place să pozez”, recunoaşte tânăra. Lucrează mult asupra sa. Ia lecţii de canto de la profesoara Ludmila Lojkina. Are succese şi în actorie.

A jucat roluri în cercul teatral al liceului. La 13 ani, a jucat rolul Radei din filmul „Şatra”, iar la 15 ani, rolul Anei Karenina într-o piesă teatrală. „Atunci mi-a reuşit foarte bine, asta au dovedit-o aplauzele colegilor şi profesorilor mei”, îşi aminteşte Ecaterina.

„Fiecare concurs îmi dă încredere în propriile puteri. Când îmi realizez o dorinţă, îmi pun alta şi cred că asta e firea omului. Astfel sunt şi eu”, ne comunică Ecaterina Cojocaru, tânără şi neliniştită.

Ecaterina spune că nu-şi va lua un pseudonim cum o fac multe vedete. Prenumele i l-a ales tata. „Ecaterina este un nume istoric şi n-aş renunţa la el, chiar dacă mi se realizează visul şi ajung să cânt pe scena mare.”

S-a născut la Chişinău, este unica fată la părinţi. Îşi iubeşte părinţii pentru că o susţin în orice ar vrea să facă. Le urmează sfaturile în orice situaţie. A moştenit calitatea de a lupta de la ei.


The following two tabs change content below.