Nu-l „ucideţi” pe Moş Crăciun

Şi-au pus adesea întrebarea cum află Moş Crăciun ce-şi doresc copiii să găsească sub brăduţ ca, până la urmă, să descopere că moşul care a venit la ei acasă are o privire foarte cunoscută, este încălţat în pantofii tatălui şi când l-au tras de barbă… vezi ce au descoperit.

Nata Albot, producător JurnalTV: „Când a apărut Moş Crăciun, eram deja mare, pentru că am crescut cu Moş Gerilă. Însă l-am demascat destul de devreme. Nu-mi plăcea că i se vedeau pantofii de sub palton şi că nici barba nu era naturală… Nu le-am cerut explicaţii părinţilor pentru că era clar că e doar un actor. Acum însă mai mult ca oricând cred în Moş Crăciun… E în fiecare din noi”.

 

 

 

 

Cristina Pohilenco, jurnalist: „Când ne-am mutat la casă nouă, am întrebat-o pe mama cum va şti Moş Crăciun unde să vină? Mama a început să-mi explice, dar oricum nu a fost foarte convingătoare. Mai târziu, am găsit într-o cutie o scrisoare de-a mea mai veche către Moş Crăciun, şi atunci am înţeles că ele nu ajungeau acolo unde credeam eu. Am venit iarăşi la mama. Ea mi-a spus că scrisoarea a venit înapoi împreună cu cadoul, însă eu mi-am dat seama cum stau lucrurile cu adevărat”.

 

 

 

Daniela Jenunchi, prezentatoare: „Până la 10 ani, chiar credeam că darurile sunt de la Moş Crăciun, fiindcă le găseam sub brad. Când părinţii mi-au dat singuri cadourile, mi-am dat seama că Moş Crăciun nu există. Nu m-am întristat, deoarece părinţii mei mi-au spus că ei vor fi Moş Crăciun pentru mine”.

 

 

 

 

Diana Fetco, moderator radio: „L-am prins pe tata lângă brad când îmi punea tabla de scris la care visam. El mi-a zis că Moşu’ nu a putut veni şi l-a rugat pe el să o pună, dar e aleasă şi cumpărată de Moş Crăciun. Apoi am auzit cum sora mea vorbea cu mama şi îi zicea că tata a trebuit să fie mai atent. Am discutat despre asta cu colegii de la şcoală care au zis că, de fapt, Moş Crăciun sunt părinţii, nu în zadar nu vorbeşte cu noi şi nu îl vedem când vine şi când pleacă”.

 

 

 

Ieromonahul Savatie Baştovoi: „Am ajuns la concluzia că vremea îl scoate pe copil în mod firesc din acest miraj, dar a-i crea un conflict de conştiinţă prin a-i zice că Moş Crăciun nu există, în timp ce la grădiniţă şi la televizor se spune că există, e mai riscant. Credinţa e un dar firesc şi a o raţionaliza din copilărie înseamnă a o ucide”.

 

 

 

 

Oleg Efrim, ministrul Justiţiei: „Eu şi acum cred că Moş Crăciun există. Anul acesta mi-a adus voie bună şi un pulover”.

 

The following two tabs change content below.