Novak Djokovici, campion la Australian Open!

Sârbul Novak Djokovici, locul 3 mondial, a câştigat primul Grand Slam al anului, la Australian Open, după ce l-a învins pe Andy Murray în 3 seturi, 6-4, 6-2 şi 6-3.

Finala de la Melbourne a lăsat impresia că se desfăşoară într-o singură direcţie, şi Djokovici a câştigat destul de uşor primele două seturi, cu 6-4, 6-2, profitând de numeroasele greşeli ale adversarului său. În setul final, Murray i-a dat emoţii lui Nole, pornind cu dreptul, dar sârbul a demonstrat că este una din zilele lui perfecte şi jocul a continuat în favoarea lui. Pentru a doua oară în cariera sa, Djokovici a ridicat trofeul AO deasupra capului după ce, în 2008, l-a învins pe Tsonga.

Pentru a ajunge în ultimul act al competiţiei, Nole a trecut de numărul doi mondial, Roger Federer, în timp ce britanicul a trebuit să se impună în faţa numărului 7 mondial, David Ferrer, călăul lui Nadal din sferturi.

„Vreau să spun doar că Nole a jucat formidabil şi a meritat să câştige. Nu am reuşit să câştig, dar abia aştept să mă întorc la anul să mai încerc”, a spus tenismenul britanic în vârstă de 23 de ani. Djokovici a avut şi el cuvinte de laudă la adresa lui Murray: „A fost foarte greu pentru că am jucat de multe ori unul împotriva celuilalt. Nu a reuşit să câştige acum, dar cu talentul pe care îl are sunt convins că va reuşi în viitorul apropiat”.

Fără granzi
După trei ediţii în care au fost prezenţi la AO, Rafa Nadal şi Roger Federer, cei mai buni jucători de tenis din clasamentul ATP la această oră, au lipsit din finală, fiind eliminaţi în tururile precedente.

Kim Clijsters a triumfat la Australian Open

Kim Clijsters a câştigat pentru prima oară în carieră Openul Australiei, după ce a învins-o în trei seturi pe asiatica Na Li: 3-6, 6-3, 6-3. Belgianca pleacă acasă cu un cec în valoare de 2.2 milioane de dolari. Cotată cu a treia şansă la câştigarea turneului de la Antipozi, Clijsters a reuşit să-şi treacă în cont al patrulea titlu de Grand Slam. Aflată, probabil, la ultimul turneu australian, sportiva de 27 de ani nu a pierdut niciun set până în finala cu Na Li.