Noul ministru al Apărării, prezentat angajaților instituției/ FOTO

By Editor Moldova.ORG

Noul ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a depus astăzi, 5 aprilie, în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și a prim- ministrului Iurie Leancă, jurământul în calitatea sa de membru al Guvernului. Ulterior, șeful statului l-a prezentat pe noul ministru al Apărării în fața ofițerilor și angajaților instituției.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că noua conducere a Ministerului Apărării va reuși să impulsioneze dezvoltarea Armatei Naționale, asigurând mobilizarea întregului efectiv în vederea reformării organismului militar.

Președintele țării a mai spus că noua conducere a Ministerului Apărării trebuie să-și înceapă activitatea printr-o evaluare justă a stării Armatei Naționale și a managementului instituțional.

„Armata trebuie să devină o forţă modernă şi credibilă, dotată cu tehnică performantă şi echipament modern, pregătită şi antrenată potrivit standardelor moderne”, a precizat președintele Nicolae Timofti.

Generalul Troenco este fost viceministru al Justiției și director al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, combatant în războiul de pe Nistru, din 1992, decorat cu ordinul „Ștefan cel Mare”. Ultima funcție pe care a ocupat-o în administrația de stat a fost cea de director al Centrului pentru Refugiați, iar din 2007 până în prezent se ocupă de afaceri.

prezentare_troenco_presedintia_md

Valeriu Troenco, jurământ

Știrea Noul ministru al Apărării, prezentat angajaților instituției/ FOTO a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org