Noul look al premierului: Fashion-stiliştii salută schimbarea de imagine a lui Vlad Filat

Subiectul noii înfăţişări a premierului Vlad Filat este în prezent pe buzele tuturor. După sărbătorile de iarnă, şeful guvernului a reapărut cu un nou look. Specialiştii în materie afirmă că podoaba capilară a prim-ministrului a devenit mai bogată. Deşi discuţiile dacă Vlad Filat şi-a făcut sau nu transplant de păr continuă, o comparaţie a imaginilor realizate înainte şi după Crăciun ne face să credem că numărul firelor de păr de pe capul premierului s-a mărit considerabil. Fashion-stiliştii sunt unanimi – noua imagine a primului ministru îl avantajează enorm pe acesta în activitatea sa publică.

Despicăm firul în patru

Cum Vlad Filat este o persoană publică, subiectul nu putea fi ocolit. Pentru a nu ghici în bobi dacă şi-a făcut sau nu Vladimir Filat transplant de păr, am consultat specialiştii în domeniul transplantologiei. Medicul triholog Marina Moglan susţine că l-a văzut recent pe Filat la televizor, s-a mai uitat şi peste câteva poze de-ale lui şi a constatat că premierul nu doar şi-a făcut transplant, dar şi-a schimbat şi culoarea părului.

„În poze se vede că premierul şi-a făcut transplant de păr, însă ceea ce scriu jurnaliştii că el ar fi recurs la operaţie în timp ce se afla peste hotare este imposibil. Transplantologia este un proces delicat care durează vreo 2-3 ore, însă efectele sunt vizibile cel puţin peste jumătate de an”, a menţionat medicul triholog.

Cât costă o intervenţie de acest fel?

Dacă şi-ar fi făcut transplantul de păr într-un centru medical din R. Moldova, premierul ar fi trebuit să scoată din buzunar cel puţin 1.500 de euro. „O asemenea procedură oamenii preferă să o facă în străinătate, ca să nu afle nimeni, chiar dacă acolo transplantul de păr costă 8-9 mii de euro, în funcţie de mărimea zonei care urmează a fi acoperită”.

Marina Moglan a menţionat că procedura de transplantare ar putea fi urgentată în cazul în care firele de păr ar fi artificiale, din masă plastică. „Omul poate să intre în cabinetul medicului chel şi să iasă cu păr pe cap. Însă, în acest caz, pot apărea multe reacţii adverse, cum ar fi inflamaţii locale şi alergice”, spune specialistul.

Chelia este o mândrie pentru un bărbat

De ce sunt atât de afectaţi bărbaţii de faptul că, odată cu trecerea anilor, devin cheli? – am întrebat-o pe psihologul Ecaterina Postică. „Sunt complexaţi. Bărbaţii care vin la mine la consultaţie spun că se simt dezgoliţi. Ca să-şi ascundă chelia, în cele mai multe cazuri, ei preferă să poarte chipiuri sau chiar peruci. Eu le recomand să lase totul la o parte şi să se accepte aşa cum sunt, mai mult ca atât – chelia este o mândrie pentru un bărbat. Să nu uităm că multe din personalităţi care au intrat în istorie au avut chelie”, spune Ecaterina Postică.

„Luaţi exemplu de la Filat”

Imaginea pentru un om politic este foarte importantă. De felul cum arată depinde cum va fi acceptat de public. Fashion-stilista Marianna Petrenko aplaudă schimbările spre bine ale lui Vladimir Filat şi recomandă tuturor să-i urmeze exemplul.

„La noi foarte mulţi politicieni – de fapt nu numai ei – nu au grijă de felul cum arată. Tarlev ar trebui să se tundă puţin, Zinaida Greceanîi să renunţe la ondularea chimică, Călin Vieru este mereu ciufulit. Nu am nicio obiecţie la felul cum este aranjat părul lui Alexandru Tănase şi îmi place foarte mult cum arată Marian Lupu. Iar lui Mark Tkaciuk i-aş recomanda să-şi radă barba”, consideră Marianna Petrenko.

Atât stilista, cât şi medicul triholog au constatat că felul cum arată acum Vladimir Filat merită doar admiraţia celor din jur. „Pare că a întinerit”, spun ei.

Prim-ministrul Italiei Silvio Berlusconi a ajuns şi el în atenţia presei din Peninsulă din cauza modificării ameţitoare a imaginii sale. Potrivit ziarului „La Repubblica”, cu podoaba capilară a lui Silvio Berlusconi se întâmplă lucruri de-a dreptul ciudate. Pe pagina electronică a ziarului au fost publicate fotografii cu premierul, făcute pe data de 23 ianuarie, unde Berlusconi are păr des. Pe data de 25 ianuarie, premierul italian a fost surprins cu mai puţin păr, ca pe 27 ianuarie el să bucure iarăşi ochii lumii cu o podoabă capilară bogată.

The following two tabs change content below.