Nota medie la Bac a crescut de la 6,75 la 6,82. „O creştere constantă”, a apreciat ministrul Corina Fusu

FUSU 001

Foto: Nadea Roşcovanu // JURNAL de Chişinău

Circa 80% din elevii care au absolvit anul curent liceele din R. Moldova au susţinut bacalaureatul. Media absolvenţilor de licee este de 6,82 faţă de 6,75 din 2015. Ministrul Educaţiei Corina Fusu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că examenele s-au desfăşurat în linii generale regulamentar.

„La sesiunea de bază, 209 candidaţi au obţinut o medie mai mare sau egală cu 9 faţă de 182 de candidaţi în 2015. Peste 500 de candidaţi, de două ori mai mulţi decât anul trecut, au obţinut cel puţin o notă de 10 din oficiu acordată în baza certificatelor de cunoaştere a unei limbi străine recunoscute internaţional şi/ sau în baza rezultatelor obţinute la olimpiade. De asemenea, numărul de candidaţi care au obţinut o notă medie mai mare sau egală cu 7 a crescut cu 5,1 puncte procentuale. În timp ce numărul celor care au luat nota medie mai mare sau egală cu 8 a crescut cu 2,2 puncte procesuale”, a relatat Fusu.

În ce priveşte încălcările depistate, ministrul a menţionat: „În cazul centrului de la Liceul ‚Aleksandr Puşkin’, cei doi asistenţi care au admis publicarea pe internet a testelor la proba de limbă străină au fost eliberaţi din funcţie şi vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile Codului Contravenţional. Totodată, conducătorul centrului de bacalaureat şi doi secretari au fost sancţionaţi cu mustrare aspră. Cazul este examinat de poliţia din Ungheni şi Centrul Naţional Anticorupţie. În cazul înregistrat la Liceul ‚Elena Alistar’ din Chişinău, observatorii bănuiţi de fraudă vor fi deferiţi justiţiei, riscând până la şase ani de închisoare”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)