Nota JURNALULUI de Chişinău

 

Redacția ziarului JURNAL de Chișinău își exprimă regretul față de declarațiile făcute recent de analistul politic Igor Boțan, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

Analistul a lăsat să se înţeleagă că ziarul JURNAL de Chișinău ar avea o legătură cu filmul despre evenimentele din 7 aprilie 2009, apărut săptămâna trecută și difuzat de mai multe instituții media.

Potrivit lui Boțan, acest film a fost realizat după articolul publicat în ziarul „Le Monde” pe data de 8 mai 2009, iar JURNAL de Chișinău ar fi tradus tendențios fragmente din acel articol, care acum au fost prezentate drept probe și în filmul „Operațiunea 7 aprilie”.

Precizăm că JURNAL într-adevăr a preluat mai multe fragmente din materialul apărut în ziarul „Le Monde”, deoarece le-a considerat semnificative. Cât priveşte episodul despre arborarea tricolorului și ambasadorul Rusiei pe lângă UE, Vladimir Cijov, menționăm că am obținut confirmarea celor întâmplate de la înaltul responsabil european la care face referire „Le Monde”.

În filmul menţionat mai sus, au fost utilizate mai multe investigaţii realizate de JURNAL de Chişinău și Jurnal TV, dar autorii documentarului nu ne-au solicitat permisiunea de a le folosi.

JURNAL îşi asumă răspunderea pentru informaţiile pe care le-a publicat, nu şi pentru celelalte probe prezentate în filmul despre 7 aprilie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)