Noi recorduri pentru SUA după victoria lui Obama la alegerile prezidenţiale

Victoria înregistrată de Barack Obama la alegerile prezidenţiale de marţi este sinonimă noilor recorduri în Statele Unite, el devenind al treilea preşedinte consecutiv care îndeplineşte două mandate, o premieră din 1816.

Astfel, niciun preşedinte, de la Franklin D. Roosevelt (în 1940) şi până în prezent, nu a câştigat alegerile cu o rată a şomajului atât de mare, de 7,9 la sută. În plus, aceasta este prima dată din 1816 când trei preşedinţi consecutivi câştigă câte două mandate la Casa Albă, comentează Wall Street Journal în ediţia electronică de miercuri.

Coaliţia unică ce l-a propulsat pe Obama la conducerea Statelor Unite marchează, de asemenea, o schimbare în componenţa electoratului american, respectiv diminuarea influenţei americanilor albi şi creşterea ponderii votanţilor latino-americani.

Scrutinul a demonstrat cât de mult s-au schimbat Statele Unite în ultimii ani. Potrivit exit-poll-urilor, germanonlinecasinos.com Romney a câştigat 60 la sută din voturile americanilor albi, iar Obama 38 la sută, respectiv cu 5 puncte mai puţin decât în 2008. De la Walter Mondale, care a fost spulberat de Ronald Reagan în 1984 în cursa prezidenţială, democraţii nu au mai obţinut un scor atât de mic în rândul electoratului alb.

Obama a declarat că, în acest mandat, se va ocupa de câteva lucruri neterminate. El vrea să obţină adoptarea unei reforme a imigraţiei care ar oferi statut legal celor 11 milioane de persoane care trăiesc ilegal în Statele Unite.

(mediafax.ro) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

The following two tabs change content below.
Avatar

utilizator

Avatar

Ultimele articole de utilizator (vezi toate)