Noi proceduri disciplinare împotriva Rusiei şi Poloniei! // EURO 2012

UEFA a deschis două noi proceduri disciplinare vizând federaţia rusă şi poloneză, pentru acţiunile suporterilor de la meciul dintre Rusia şi Polonia, scor 1-1, din grupa A de la Euro-2012.

 

Fanii polonezi sunt acuzaţi că au aprins fumigene, iar cei ruşi că au aprins şi au aruncat fumigene, dar şi că au desfăşurat un banner „ilicit” (cu caracter extremist sau naţionalist). De asemenea, acestora li se reproşează şi faptul că un fan rus a pătruns pe teren. UEFA precizează că această nouă procedură contra Rusiei nu are legătură cu cele şase puncte retrase, cu suspendare, la viitoarele preliminarii ale Euro-2016, sancţiune impusă într-o precedentă procedură. Aceste noi cazuri vor fi examinate duminică.
UEFA a menţionat că procedurile nu vizează ciocnirile între huligani de pe străzile Varşoviei, care nu ţin de justiţia sportivă.

 

Rusia intenţionează să facă apel la decizia UEFA

 

Rusia, sancţionată de UEFA cu retragerea a şase puncte, decizie cu suspendare, pentru preliminariile Euro-2016, intenţionează să facă apel, a anunţat preşedintele federaţiei ruse, Serghei Fursenko, citat de AFP. „Suntem pregătiţi să facem apel”, a declarat Fursenko, recunoscând totodată că sancţiunea este „meritată”. „Este o situaţie delicată pentru o echipă atunci când este responsabilă pentru comportamentul inacceptabil al fanilor”, a adăugat el.

 

Reprezentativa Rusiei a fost sancţionată cu retragerea a şase puncte de Comisia de Disciplină a UEFA, decizie cu suspendare, pentru următoarea campanie de calificare, cea pentru Euro-2016, din cauza comportamentului unor suporteri la meciul cu Cehia, de la Euro-2012. Federaţia rusă va trebui să plătească şi o amendă de 120.000 de euro.

 

În cazul unor noi probleme cu fanii, Rusia va începe campania de calificare la Euro-2016 cu şase puncte în minus faţă de contracandidatele sale.

Batavii mai speră la calificare

Atacantul naţionalei Germaniei, Mario Gomez, desemnat cel mai bun jucător în victoria în faţa Olandei, scor 2-1, în care a marcat ambele goluri, a declarat, miercuri seară, că a fost o partidă incredibilă şi că nu putea cere mai mult.

Avem şase puncte după două meciuri cu echipe de clasă mondială. Nu puteam cere mai mult. Dar mai este drum lung până la final”, a spus Gomez.

Mijlocaşul olandez Rafael van der Vaart a declarat după înfrângerea din meciul cu Germania, scor 1-2, că formaţia sa a fost întrecută de o echipă de clasă mondială, dar a precizat că mai au încă şanse de calificare.

„Acum trebuie să batem Portugalia cu 2-0 şi să sperăm că Germania va învinge Danemarca. Este încă posibil să ne calificăm, trebuie să credem. Germania a jucat bine şi a marcat două goluri fantastice. Este o echipă de clasă mondială”, a spus Van der Vaart.

Atacantul Arjen Robben a afirmat că îi va contacta pe coechipierii săi de la Bayern Munchen şi care fac parte din lotul Germaniei pentru a le cere să învingă Danemarca. „Nimic nu merge bine, dar nu trebuie să dăm vina pe cineva anume. Problemele apar deoarece sunt prea multe spaţii între linii. Sper să corectăm asta în meciul cu Portugalia. Sunt convins că vom câştiga acel meci. Trebuie să recunoaştem că nu mai suntem în forma de acum doi ani (n.r. – Olanda a ajuns în 2010 în finala CM). Îi voi contacta pe coechipierii mei de la Bayern care sunt în naţionala Germaniei pentru a le cere să bată Danemarca. Unii deja mi-au promis. Sper să se ţină de cuvânt”, a precizat Robben.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)