Noi manevre militare de amploare în stânga Nistrului

sursa rgnpress.ro

Aproximativ 400 de militari ruşi aparținând armatei de ocupație ruse au efectuat, miercuri, exerciţii cu muniţie reală în regiunea separatistă transnistreană, anunţă Comandamentul districtului vestic al armatei ruse citat de Romanian Global News.

La aplicațiile militare au participat aproximativ 400 de militari ruşi şi 30 de vehicule.

„Militarii au simulat respingerea unui atac din partea unor grupuri subversive”, a declarat miercuri colonelul Oleg Kocetkov, purtătorul de cuvânt al Comandamentului districtului vestic al armatei ruse.

Kocetkov a precizat că viitoarea rotaţie a militarilor care fac parte din contingentul rus staţionat în Transnistria va avea loc în octombrie.

În ultimele luni, trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreană au efectuat numeroase exerciţii militare, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza crizei din Ucraina.

Contingentul de ocupație militar rus, staționat ilegal în regiunea trananistreană, se află sub pretextul unei misiuni de „menţinere a păcii” și este compus din aproximativ 2.000 de militari. Presa ucraineană scrie însă că ar fi vorba de 3-5 mii de militari, scrie www.independent.md

The following two tabs change content below.