Noi mandate de arestare în cazul alimentaţiei cu produse alterate

alimentatie-scoli-jpg5_-848x478

Foto: moldova24.info

Noi mandate de arestare în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare alterate la școlile și grădinițele din Capitală. După ce vineri, 25 noiembrie, magistraţii de la Judecătoria sectorului Buiucani au dispus arestarea a patru persoane, printre care directorul companiei care ar fi livrat pește alterat, juristul Direcției educație, tineret și sport (DETS) din sectorul Botanica, dar şi șefa DETS a sectorului Centru, sâmbătă alte 13 persoane au fost plasate în arest, scrie anticoruptie.md. 

Contabilii-şefi din cadrul DETS Râşcani şi DETS Centru, precum şi jurista DETS Buiucani au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Pe numele juristului Policlinicii din oraşul Hânceşti a fost eliberat un mandat de arestare pe un termen de 25 de zile, iar pe cel al juristului DETS Buiucani – 30 de zile de arest. În cazul şefului Secţiei alimentare de la Ministerul Apărării mandatul de arestare este de 20 de zile. Directorul și șeful adjunct al DETS Râşcani se vor afla după gratii timp de 30 de zile, iar şeful grupului alimentar DETS Buiucani – 25 de zile. Administratorul firmei Lovis Agro va sta în arest 30 de zile, directorul firmei Crinic Grup – 30 de zile, un alt agent economic – 20 de zile, iar angajata unei alte companii – 25 de zile. Majoritatea se vor afla la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Joi, procurorii și ofițerii Anticorupție au anunțat despre reținerea a 17 funcționari publici și reprezentanți ai agenților economici în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare la școlile și grădinițele din Capitală, în total fiind bănuite 23 de persoane. Reprezentanții CNA au explicat că trucarea licitațiilor a avut loc prin aranjarea condițiilor de concurs pentru un anumit agent economic, participarea diferitor firme care în realitate erau gestionate de aceeași persoană sau oferirea de informații contra plată despre celelalte oferte prezentate. Suma mitei era de până la 10.000 de lei.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)