„Noi, familia Botgros, o susţinem pe Maia Sandu!”

Corneliu Botgros consideră că R. Moldova trebuie să aibă o femeie preşedinte

botgros

Alegerile prezidenţiale i-au lăsat un gust amar lui Corneliu Botgros. Când se gândeşte la cel de-al doilea tur de scrutin, violonistul are emoţii mari şi îi îndeamnă pe cetăţenii R. Moldova să voteze pentru Maia Sandu. În acest sens, artistul consideră că moldovenii ar trebui să ia exemplu de la lituanieni, care au ales-o pentru al doilea mandat în fruntea ţării lor pe Dalia Grybauskaite.

Corneliu Botgros a rămas mască atunci când a văzut rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale – nu se aştepta ca Igor Dodon să fie votat de aproape jumătate din numărul moldovenilor care au mers la vot. Acum violonistului nu-i rămâne decât să spere că, pe 13 noiembrie, când va avea loc al doilea tur de scrutin, aceştia să se trezească la realitate şi să voteze parcursul european al R. Moldova.

„E de necrezut!”

a

„Comisia Electorală Centrală şi observatorii spun că alegerile au decurs fără încălcări grave şi contestări. Însă nici măcar asta nu mă bucură, după ce am văzut cum au votat alegătorii. Primul tur al scrutinului din 30 octombrie mi-a lăsat un gust amar. Am rămas surprins să văd câtă lume l-a votat pe Igor Dodon. E de necrezut! Şi eu, care mă aşteptam că va avea un număr mai mic de votanţi… Însă uite că lucrurile stau un pic altfel. În turul doi trebuie să reparăm această greşeală, iar Maia Sandu să iasă învingătoare. Cei din centrul republicii ştiu deja ce au de făcut, dar nu pot spune acelaşi lucru despre cei de la nord şi de la sud! Acolo-i buba!”, ne-a declarat Corneliu Botgros.

De ce să alegem o femeie preşedinte

 

Violonistul, la fel ca şi părinţii săi, maestrul Nicolae Botgros şi Lidia Bejenaru-Botgros, o susţine pe Maia Sandu încă de la începutul campaniei electorale şi îi îndeamnă pe toţi cetăţenii să-i acorde votul de încredere în turul doi al alegerilor prezidenţiale.
„Vă rog să votaţi corect. Haideţi să nu ne înecăm la mal! R. Moldova merită să aibă un preşedinte bun, aşa cum, credem noi, va fi Maia Sandu. Ar trebui să luăm exemplu de la Lituania, care are o are ca preşedinte pe Dalia Grybauskaite. Când o femeie stă în fruntea unui stat parcă şi pacea e mai frumoasă, e mai linişte în ţară. Unde mai pui că femeile sunt foarte responsabile la toate capitolele”, susţine violonistul.

„Nu ne lipseşte Uniunea Sovietică!”

a

Corneliu Botgros îi îndeamnă şi pe tineri să iasă la vot, să nu-i lase pe alţii să le aleagă viitorul.
„Iar dacă veţi sta acasă, să nu vă jeluiţi pe urmă de viaţa pe care o vom avea dacă va ajunge Dodon preşedinte. Nu ne lipseşte Uniunea Sovietică! Suntem la jumătate de drum de Uniunea Europeană, trebuie să votăm pentru continuarea parcursului european.
A venit momentul să schimbăm soarta Republicii Moldova! Ştiu că sunteţi dezamăgiţi şi că mereu suntem nevoiţi să alegem răul cel mai mic! Însă Maia Sandu nu este nici pe departe răul ce mic. Ne-a demonstrat deja că este o personalitate puternică, e împotriva oligarhilor la guvernare, iar dacă va ajunge preşedinte va ghida Moldova nu spre est, ci spre vest. Îmi plac oamenii inteligenţi, aşa ca Maia Sandu. Pentru prima dată avem şansa să alegem la cârma ţării o persoană foarte deşteaptă şi e specialist în mai multe domenii”, susţine lăutarul.

Îndemn către colegii care-l susţin pe Dodon

a

Corneliu Botgros respectă opinia fiecărui cetăţean, inclusiv a colegilor săi de breaslă care sunt în tabăra lui Igor Dodon. Înţelege că viaţa grea din Moldova ar putea servi drept scuză în astfel de cazuri, însă vine cu un îndemn către aceştia, rugându-i să se mai gândească până la al doilea scrutin.
„Când mergeţi să votaţi, vă rog să puneţi creierul în mişcare, căci ne alegem preşedintele o dată la patru ani. Recunosc, am emoţii foarte mari când mă gândesc la ziua de 13 noiembrie. Ştiu că va fi o bătălie crâncenă, însă prind curaj când citesc prognozele analiştilor politici de dincolo de Prut, care consideră că mai avem o şansă. Sper că tinerii vor ieşi la vot, iar Maia Sandu va fi următorul preşedinte al R. Moldova”, conchide Corneliu Botgros.

a

Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Corneliu Botgros

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)