Nimeni nu se înghesuie să preia echipa naţională

Oficialii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) au perfectat deja un meci amical pentru naţionala de seniori, dar deocamdată nu se ştie cine va fi noul antrenor al tricolorilor şi dacă acesta va accepta acest meci.

La fel ca şi în 2008, naţionala R. Moldova va juca un meci amical în compania Kazahstanului. Meciul va avea loc pe 3 martie 2010 şi se va juca pe teren neutru în Antalya, Turcia. Anul trecut Epureanu&Co au trecut cu 1-0 de kazahi printr-un gol marcat de Igor Bugaiov, dar au avut un sezon de-a dreptul dezastruos.

Au început negocierile

Chiar dacă nu recunosc nimic, cei de la FMF au început negocierile cu unii antrenori în vederea preluării echipei naţionale. Surse din cadrul forului moldovenesc de fotbal au declarat pentru JURNAL că până nu demult se miza pe faptul că actualul selecţioner, Igor Dobrovolski, îşi va prelungi înţelegerea, dar, cum pe fir a intrat FC Zimbru, acest lucru nu mai este o certitudine. Dobrovolski este ademenit de patronul celor de la FC Zimbru, Nicolae Ciornîi, cu un salariu greu de refuzat, dar şi cu împuterniciri mult mai mari decât le-au avut foştii tehnicieni ai zimbrilor. Mai mult, Dobrovolski este tentat şi de fuziunea dintre echipa patronată de el, FC Academia, şi FC Zimbru. Astfel, el ar putea deveni antrenor, dar şi acţionar al celei mai iubite echipe din R. Moldova.

Varianta Dobrovolski a picat?

Cum varianta Dobrovolski pare că a picat, cei de la FMF nu au mai aşteptat să se termine contractul actualului selecţioner, scadent pe 31 decembrie 2009, şi deja poartă discuţii cu alţi antrenori. Aceleaşi surse au dezvăluit că la federaţie au fost văzuţi mai mulţi tehnicieni fără angajament, care au negociat cu preşedintele Pavel Ciobanu. Printre aceştia se numără şi fostul antrenor al echipei de tineret, Under -21, Ilie Carp.

Viitorul selecţioner pune condiţii

Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie, pentru că fiecare tehnician vrea să afle cine vor fi adversarii R. Moldova în preliminariile Euro-2012 şi dacă cei mai buni jucători care evoluează în Premier League din Rusia vor putea veni la echipa naţională. „Viitorul selecţioner vrea să aibă certitudinea că va putea face performanţe la echipa naţională, mai ales că va avea un salariu modest. Astfel, candidaţii se interesează în special de acei jucători care joacă în campionatul Rusiei. Fără Alexandru Epureanu, Alexandru Gaţcan, Victor Golovatenco, Valeriu Catânsus, patru dintre titularii naţionalei, nu poţi să faci rezultate”, sunt argumentele candidaţilor.