Nicolae Juravschi: „Alţii nu merită să fie în fruntea CNO, nu au merite ca să fie”

Deputatul Nicolae Juravschi, reales recent în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic (CNO), nu a îngropat securea războiului cu Tudor Casapu, contracandidatul său în alegeri, dar nici cu Ministerul Tineretului şi Sportului, instituţie cu care trebuie să colaboreze. Juravschi a declarat într-un interviu pentru „Europa Liberă” că doar el merită să fie preşedinte al CNO. 

„Dar pe cine vedeţi în fruntea Comitetului atunci? Păi, alţii nu merită, nu au merite ca să fie. Poate şi sunt, dar nu am văzut să vrea, să insiste. Cine vreţi să fie? Ion Ciobanu? Care la Minister este? Timp de doi ani cu ce iniţiative a venit? Când trebuia în fiecare săptămână să vină cu vreo una. Tudor Casapu este un campion olimpic, este un băiat bun, dar îmi pare rău că a mers pe mâna cuiva. Dacă aţi fi venit, aţi fi observat ce program are, ce gândire. Asta nici mie nu-mi face faţă”, a spus campionul olimpic.

De asemenea, Juravschi a spus că nu vede nimic amoral în faptul că premierul Vlad Filat a venit să-l susţină la Adunarea Generală a CNO. „Asta ce înseamnă? Că sunt puternic. Pentru că campania pe care aţi făcut-o toţi, s-a văzut obligat. Pentru că eu sunt o persoană care am făcut ceva pentru sport”, a adăugat acesta.