Nicolae Glib cântă în duet cu fiul său, Isidor

 

MUZICĂ // Nicolae Glib merge la diverse petreceri, nunţi şi concerte cu fiul său, Isidor

Îmbrăcaţi în straie populare, cu căciuli de oi, având aceeaşi înălţime, nu îţi dai seama care e tată şi care e fiu. Singura deosebire sunt firele încărunţite ce ies de sub căciula brumarie a lui Nicolae Glib.

„M-am bucurat foarte mult când am descoperit că fiul meu, Isidor, a început a cânta. Acest lucru înseamnă câ îmi va duce numele mai departe, sunt mândru de copii mei”, spune artistul.

Nicolae Glib are doi fii, unul cântă cu el, iar altul munceşte la Chicago, SUA. Isidor poartă cu mândrie numele bunicului din partea tatălui. În prezent, studiază dreptul, spune că îi este foarte uşor să îmbine muzica şi studiile. „Ştiu toate cântecele tatălui meu şi, într-o zi, voi începe canta şi eu, de aceea merg cu tata la nunţi, petreceri, concerte”, spune Isidor.

Cel mai bine este acasă

„Nicăieri nu-i mai bine ca acasă”, spune artistul de la Pepeni, Sângerei. Nicolae Glib dansează de la patru ani, a dedicat dansului copilăria şi adolescenţa, de la 18 ani a început a cânta, lucru care îl face şi în prezent.

 

De la începutul carierei sale, Glib a colaborat cu ansamblul „Joc”, orchestrele „Mugurel”şi „Lăutari” ş.a., precum şi cu unele orchestre din România. Nicolae Glib, artist al Poporului, spune că nu regretă nimic ce a făcut până acum în viaţa sa, doar timpul care trece foarte repede.

Carolina CHIRILESCU