Nicolae Botgros a ieşit la protest: „JOS TÂLHARII!”

botgros1

Nicolae Botgros şi membrii Orchestrei „Lăutarii” s-au alăturat protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Artistul a declarat în faţa mulţimii că îi este ruşine de faptul că a ajuns să cerşească o viaţă decentă. De asemenea, s-a arătat nemulţumit de faptul că folcloriştii preferă să stea acasă, în loc să iasă în stradă şi să lupte cot la cot cu cei care au venit din raioane.

„Îmi este ruşine să vorbesc că am ajuns să cerşim dreptul la viaţă. Suntem cei care muncim şi facem ţara frumoasă, iar pe noi nu ne iau în seamă. Este păcat şi ruşine. Aş fi bucuros ca astăzi să vă cânt o sârbă, o horă şi să dansăm împreună, însă am ajuns să cerşim. Ducem o viaţă foarte urâtă şi nu am făcut-o noi aşa, au avut grijă alţii, care numără miliardele şi milioanele, împărţindu-i între ei. Îmi pare foarte rău că oamenii nu înţeleg acest lucru. Cei care ne fură nu au ruşine deloc.”

„Ei încă mai vor să fie la putere. Avem parlamentari care stau de 25 de ani în Parlament şi nu fac nimic. E o ruşine. Îmi pare foarte rău pentru că noi trebuie să decidem astăzi viitorul nostru. Îmi pare rău că folcloriştii nu sunt aici, în PMAN. Aş fi vrut să-i văd aici pe toţi cei care cântă muzica populară, care este a poporului. Ei însă au ales să stea undeva, într-un colţ, aşteptând să apară câte o nuntă pentru a face bani. E păcat şi ruşine. Am venit cu tot sufletul meu, iar alături de mine sunt toţi membrii orchestrei Lăutarii. Să ştiţi că suntem cu voi!
Vreau ca împreună cu dl Timofti decidem astăzi cel mai important lucru pentru noi: să scăpăm odată nu de oligarhi, dar de bandiți și tâlhari. Jos tâlharii!”, a declarat Nicolae Botgros în faţa protestatarilor care l-au aplaudat minute în şir.

Lena Negru

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)