Nicolae Botgros: „Scena este altarul artiştilor”

După o absenţă de zece ani de pe scenă, „Busuioc Moldovenesc” a revenit cu un spectacol de excepţie

Cei dornici de spectacolele de altădată ale orchestrei „Busuioc Moldovenesc” au umplut sala Palatului Naţional. Miercuri, 9 noiembrie, dirijorul Mihai Amihalachioaie şi-a adunat orchestra şi a revenit pe scenă cu un spectacol cu genericul „Cu drag de Bucovina”.

Carolina CHIRILESCU

Scena Palatului a fost decorată în stil naţional, zeci de dansatori au înveselit spectatorii pe tot parcursul concertului, nu a lipsit nici busuiocul ce a fost împărţit în sală. „Atât de mult mi-a lipsit această orchestră încât mi-au dat lacrimile când am auzit primile acorduri. Le urez sănătate, să-i vedem cât mai des pe scenă cu asemenea spectacole frumoase”, ne spune emoţionată Maria, venită de la Făleşti special pentru spectacol.

Timp de trei ore, pe scena Palatului au evoluat artişti din Republica Moldova şi Bucovina: Larisa Ungureanu, Maria Iliuţ, Nicolae Glib, surorile Viorica şi Elena Lupu, Constantin Rotaru, Silvia Zagoreanu, Gheorghe Nichiforeac, precum şi soliştii de la Suceava, Viorica Macovei şi Alexandru Brăduţan.

Invitatul de onoare a fost maestrul Nicolae Botgros care a urat orchestrei sănătate şi multe realizări: „În sfârşit, Mihai Amihalachioaie a revenit pe scenă împreună cu orchestra sa, publicul îl aşteaptă de mult. Scena este altarul artiştilor, noi (artiştii – n.r.) nu putem trăi fără ea. Le urez să aibă cât mai multe spectacole, deoarece suntem printre puţinii artişti care ţin şi pun în valoare folclorul adevărat”.

Emoţionat, dar bine pregătit, Mihai Amihalachioaie a demonstrat încă o dată că talentul şi măiestria nu se pierde în timp. În continuare, maestrul intenţionează să înregistreze un CD cu muzică de acordeon. Iar de sărbătorile de iarnă, orchestra va efectua un turneu în satele din nordul Bucovinei.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)