Nicio iubire nu se stinge

Aşa credeam şi eu la început, iubeam tot ce atingeau jucăuş razele soarelui, zâmbeam când curcubeul îşi arată splendoarea, credeam în acest sentiment ce îţi provoacă senzaţii care îţi vibrează inima. Speram să întâlnesc iubirea adevărată, însă nu-mi doream o poveste ca în filme.

Eram conştientă că poveştile de iubire care încep ca în filme au un final nu tocmai plăcut. Cu toate acestea, pe neaşteptate, dragostea a pătruns în mine precum umezeala pătrunde în zidurile vechi, îmbătrânite. Nu mă aşteptam că dragostea să înceapă cu un simplu dans, o simplă atingere, o singură privire pătrunzătoare, plină de dragoste şi atât de puerilă.

Dragostea, esenţa unui trandafir

Şi acum îmi amintesc cu plăcere clipele superbe, petrecute cu el. Totul a început ca un film de dragoste, ca o poveste. Privind în urmă, pot spune că dragostea este esenţa unui trandafir care parfumează aerul doar prin sublima tremurare a unei petale, iar când nu mai eşti demn de aceasta o pierzi ca pe un parfum ce dispare cu timpul de pe o haină.
Iubirea noastră persistă prin amintirea parfumului proaspăt al primei atingeri, emoţia primului sărut şi tandreţea primelor cuvinte. Chiar dacă totul s-a pierdut ca o şoaptă în adierea vântului, am învăţat că dragostea este un risc, nu o obligaţie! După despărţirea crudă şi atât de neaşteptată, mă simţeam singură într-un spaţiu gol şi plin de tăciune, eram pierdută, disperată şi plină de remuşcări, însă nu-mi dădeam seama de ce? Acum, iubirea ce i-o simt e refugiul meu într-o lume atât de nebună!

Nadejda