Neurologul de la Institutul Mamei și Copilului care își consultă pacienții în clinica privată a soției

viorica

Viorica Voinovan. Foto: e-sanatate.md

Nu este secret că mulți medici din R. Moldova și-au făcut din pacienți adevărate surse de venit. Unii le vând medicamente, alții – servicii medicale sau examene de laborator la clinicile private cu care au înțelegeri personale. Deși lucrurile sunt evidente, autoritățile din sănătate, dar și cele de control, se pare, se fac că nu observă ilegalitățile. În consecință, au de suferit pacienții, care pentru tratamente și consultații medicale scot din buzunare mii de lei.

Mai multe mame din capitală acuză un medic neurolog de la Institutul Mamei și Copilului că ar fi creat o adevărată rețea de business. Doctorul ar redirecționa pacienții care vin la el la consultație în spital, la o clinică privată care îi aparține soției sale. Mai mult, unele mame spun că li s-ar fi cerut mii de lei pentru tratament, asta chiar dacă erau internate într-o instituție medicală publică. Doctorul dezminte acuzațiile și spune că ar fi vorba de o acțiune denigratoare.

În 2010, Viorica Voinovan din capitală a adus pe lume o fetiță. Femeia spune că a observat primele probleme de sănătate la fiica ei la vârsta de doi ani și trei luni. Micuța a început a clipi din ochi frecvent, ceea ce nu i s-a părut normal. A mers la medicul neurolog de la policlinica de sector din capitală. Doctorul nu i-a putut stabili diagnoza și i-a recomandat să consulte un medic de la Institutul Mamei și Copilului (IMC).

La policlinica IMC a fost sfătuită să-l găsească pe neurologul Gheorghe Răileanu, șeful Secției Neurologie din cadrul spitalului. La rândul său, Gheorghe Răileanu i-a spus că nu o poate consulta în biroul său din cadrul secției și i-a recomandat să facă o programare, dându-i un număr de telefon. Ajunsă la clinică, Viorica și-a dat seama că este vorba de o instituție medicală privată, Clinica „Neurostomatologie”.

Citeşte continurea pe e-sanatate.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)