Nepotul Republicii Moldova // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre invitaţia pe care premierul Filat i-a făcut-o boxerului profesionist ucrainean Vitali Klitschko, multiplu campion mondial, ai cărui bunici sunt originari din patria noastră ovino-zimbrică. Klitschko este nepotul Republicii Moldova anunţă cu explicabilă mândrie dr. Stuh.

Îmi pare bine să strâng mâna unui bărbat adevărat, spuse premierul Filat pătimaş, strângându-i cu mare efort mâna lui Klitschko la televizor, şi asta îi dădu de gândit sanitarei Vera. Nu cumva premierului nostru îi plac bărbaţii, nu femeile?, întrebă ea dezamăgită ca o bursă de valori pe timp de recesiune. Pe Iulia Timoşenko el nu a invitat-o în vizită, turnă un pic de gaz peste focul inimii sale Sobcor. Ce bătaie ar merita acest Klitschko! Ucrainenii au pus mâna pe sudul şi nordul Basarabiei şi pe nordul Bucovinei, spuse Cozonac. Dar cine să-l bată? N-are cine. Ar dudui toate televiziunile globalizate dacă i-ar trage cineva o bătaie bună. Iurie Roşca era bătăuş la noi, s-a scris că i-a bătut pe doi poliţişti distrofici şi chiar pe nişte creştini-democraţi nedisciplinaţi indiferent de gen. Comunistul Iurie Muntean sărea la bătaie în parlament, el cântăreşte mai mult. Mai era unul care se lăuda că poate da la bot, Chetraru Viorel, de la Centrul Anticorupţie. Mai bine s-ar potrivi Zâna cu carabina, replică Scurtoi. Dacă nu se găseşte niciun bărbat, mă bat eu cu dânsul! – strigă sanitara Vera, suflecându-şi mânicele ce nu reuşeau să-i acopere pumnii nescărpinaţi. Nu se poate să baţi un oaspete, se alarmă toată lumea pentru soarta lui Klitschko. Lupu trebuie să se bată cu nepotul republicii noastre, dacă vrea să fie preşedinte, propuse Cozonac. Ideea plăcu tuturor. Lasă să demonstreze că este bărbat adevărat, că poate apăra onoarea patriei. Dacă îl bate pe Klitschko devine preşedinte, dacă nu, nu. Unii spuneau că Lupu va accepta, alţii că nu, nici în ruptul capului, căci nu o să-l lese Plahotniuc, pentru care Lupu îi o găină cu ouă de aur.

Acuma stau şi mă gândesc, într-adevăr, de ce l-ar fi invitat Filat pe Klitschko să vină la Chişinău, dacă ştie că nu-l poate bate? Poate într-adevăr îi plac bărbaţii puternici?

Al vostru haholţolern, upercont, gongofenol, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga