Nelly Ciobanu: „Da! Mi-au dat apartament”

Interpreta consideră că artiştii merită locuinţe din bani publici
Ziarul JURNAL de Chişinău a publicat un articol în care se menţiona că interpreta Nelly Ciobanu, reprezentanta Moldovei la concursul Eurovision din 2009 de la Moscova, a primit un apartament cu o cameră din bani publici din partea fostului preşedinte comunist, Vladimir Voronin. Artista a refuzat în acel moment să dea declaraţii.
La două săptămâni de la apariţia materialului jurnalistic, interpreta se apără şi spune că a primit apartamentul pe merit. „Guvernul a considerat că am nişte merite şi mi-au dat apartament”, a declarat, pentru „Apropo magazin”, Nelly Ciobanu.
O garsonieră în valoare de 8.000 de euro

Potrivit artistei, aceasta a bătut de multe ori la uşa Primăriei, dar fără niciun rezultat. „Mie nu mi-a fost oferită distincţia „Artist al Poporului”, dar mi-au dat o garsonieră de 36 metri pătraţi, cu mulţi ani în urmă”, susţine cântăreaţa.
Nelly Ciobanu a mai menţionat că nu locuit niciodată în acel apartament, pentru că era mic, de dimensiunile unei cutii de chibrituri. „Dacă deschideai uşa la WC, rămâneai cu picioarele afară, aceasta nu se închidea”, explică Ciobanu. Artista a mai menţionat că valoarea apartamentului pe care l-a primit era de 8.000 de euro. „Este oare o sumă atât de mare?”, se întreabă interpreta. Nelly Ciobanu a declarat că a vândut acel apartament, iar banii i-a investit în piese.
Artista a menţionat că atunci când i s-a dat acea garsonieră, avea apartament propriu. Aceasta a ţinut să infirme zvonurile cum că ar locui într-o casă cu două etaje şi cu două garaje. Nelly Ciobanu susţine că trăieşte într-un apartament cu o cameră. „Este un apartament cumpărat din banii proprii, câştigaţi din muzică”, spune Ciobanu. Interpreta a mai adăugat că visează la o casă, unde copilul său se se joace în curte, pe gazonul propriu.
A cântat pentru Partidul Comuniştilor
Referindu-se la faptul că a cântat în timpul campaniilor electorale pentru Partidul Comuniştilor, Nelly Ciobanu susţine că s-a întâmplat o singură dată şi nu înţelege de ce a ieşit ţap ispăşitor în tot acest scandal, din moment ce şi alţi artişti au primit apartamente de la fosta guvernare. „Au fost date câte două loturi de pământ, câte două apartamente şi nu doar cu o odaie, aşa cum mi-au dat mie, dar cu două”, a precizat cântăreaţa, refuzând să dea nume.
Vădit deranjată de articolele şi comentariile apărute în presă, artista spune că se simte hărţuită, motiv pentru care nu acceptă să vorbească cu presa. „Unora le zic, din start, că nu pot vorbi, că sunt în cabinet la medic, mă consult cu inima. După care ei întorc toate cuvintele împotriva mea şi scriu că a început să mă doară inima când am aflat de acest scandal”, declară cântăreaţa.
Interpreta mai spune că, în R. Moldova, se construiesc case pentru poliţişti, pedagogi, reprezentanţi ai altor pături sociale, iar pentru artişti niciodată nu s-a construit nimic, le-au fost oferite doar distincţii de stat. „Asta pentru că artiştii adevăraţi nu sunt apreciaţi în Moldova”, conchide Ciobanu. (după apropomagazin.md)
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)