Ne-a părăsit Alexandru Mușina

Poetul Alexandru Muşina, profesor doctor la Facultatea de Litere din Braşov, a plecat prea devreme în lumea celor drepţi, cu câteva zile înainte să împlinească 59 de ani. Suferea de mult timp de hepatita C, informează Mediafax.

Alexandru Muşina a absolvit Liceul „Andrei Şaguna” din Braşov și Facultatea de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca profesor de literatură la liceu, iar între 1984 şi 1987 a cultivat flori. A fost de asemenea doctor în litere la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi profesor de Creative Writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov. Era patron al Editurii Aula din Braşov.

A debutat în lumea literară în volumul colectiv de poezii „Cinci”, la Editura Litera, în 1982, iar individual cu „Strada Castelului 104”, la Editura Cartea Românească, în 1984. A fost membru al Cenaclului de Luni. Este autorul poemului „Budila-Express”, unul dintre cele mai citite poeme produse de generația postmodernistă.

A publicat mai multe volume de poezii şi eseuri, cărţi pentru copii, a colaborat la reviste literare, a susţinut conferinţe despre poezia contemporană, a obţinut numeroase premii, iar anul trecut şi-a lansat romanul comic „Nepotul lui Dracula”. „Alexandru Muşina, cu care am vânat imposibilul. Sandu, cu care visam, în iarba de la Pleniţa, să schimbăm lumea!”, a fost omagiul postat pe Facebook de Florin Iaru, poet şi publicist, coleg de generaţie şi de cenaclu al lui Alexandru Muşina.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!