Naţionala U 19 vrea să furnizeze o surpriză în Olanda

Naţionala U 19, antrenată de fostul internaţional moldovean, Sergiu Cleşcenco, vrea să fie surpriza grupei a 11-a a turului preliminar al Campionatului European de juniori, care va avea loc în perioada 10–15 noiembrie curent în Olanda.

Vitalie HADEI

Pentru acest turneu, selecţionerul a convocat 18 jucători, conform regulamentului UEFA. „Pentru mine, este important faptul că toţi băieţii convocaţi sunt sănătoşi şi sunt în formă bună. Avem în grupă adversari foarte puternici, noi suntem acreditaţi cu ultima şansă. Olanda, Croaţia şi Finlanda au echipe foarte bune, ne va fi greu să jucăm împotriva lor, dar asta nu înseamnă că meciurile sunt pierdute înainte de fluierul final”, a declarat pentru JURNAL Cleşcenco.

S-au făcut greşeli cu Turcia

Selecţionerul juniorilor a explicat insuccesele înregistrate de echipa sa în cele două amicale cu Turcia. „Chiar dacă am pierdut cele două meciuri cu turcii, 0-5 şi 2-3, a fost un test foarte bun înainte de partidele oficiale din preliminariile Campionatului European. Mulţi ne-au criticat pentru acel 5-0, dar, probabil, ei nu ştiu că Turcia U 19 a câştigat în faţa Germaniei şi Spaniei. Echipa Turciei este una din cele mai bune din Europa. Oricum, admit că am făcut o greşeală în meciul pierdut cu 0-5. Am decis să joc deschis împotriva lor, lucru care ne-a costat. Oricum, al doilea meci, pierdut de noi cu 2-3, a fost mai echilibrat. Am jucat mai atent în apărare şi i-am surprins pe contraatac. Cu puţin noroc, am fi putut chiar să egalăm”, a menţionat antrenorul.

„Cu Olanda vom pune accent pe apărare”

Cleşcenco a mai adăugat că meciurile cu Turcia l-au determinat să adopte o nouă tactică pentru partida cu Olanda de pe 10 noiembrie. „Nu ne vom avânta în atac, pentru că nu ne putem compara cu ei, au o viteză în plus. Vom juca în apărare, sarcina noastră e să nu luăm gol. Am în echipă jucători de viteză, cum ar fi Igor Dima, Maxim Iurcu sau Iurie Mârza, care pot surprinde adversarul pe contraatac. Sper că vom face o figură frumoasă la acest turneu şi de ce nu să fim surpriza grupei”, a conchis fostul internaţional moldovean.