Naţionala U-19, aproape de runda de elită a CE

Selecţionerul naţionalei U-19, Sergiu Cleşcenco, este foarte aproape de a repeta performanţa predecesorului său, Vlad Goian, şi anume să califice echipa în runda de elită a Campionatului European. Naţionala Moldovei a învins gazda turneului preliminar, Ungaria, 1-0, şi a remizat, scor 0-0, cu Polonia.

Astfel, după două meciuri, naţionala lui Cleşcenco a acumulat patru puncte, la fel ca Polonia, şi mai are de disputat un meci cu Finlanda, care are zero puncte după primele două runde. Juniorii moldoveni mai au nevoie de un singur punct pentru a fi siguri de calificare. Tricolorii se pot califica chiar dacă pierd meciul cu Finlanda, dar pentru aceasta Polonia trebuie să nu piardă în faţa Ungariei.

Meciul dintre Moldova U-19 şi Finlanda U-19 va avea loc pe 30 octombrie. În runda de elită a CE se califică primele două clasate în grupă. În runda de elită se vor forma alte şapte grupe, câştigătoarele cărora se vor califica la turneul final al Campionatului European care va avea loc în România în 2011. (V.H.)