Naţionala, trimisă forţat să joace la Tiraspol?

CONFLICT // Meciul dintre Moldova şi Suedia va avea loc pe 3 iunie şi, cel mai probabil, se va disputa la Tiraspol

Administraţia stadionului „Zimbru”, aflată în gestiunea patronului FC Dacia, Adlan Şişkhanov, ezită să semneze un nou contract cu Federaţia Moldovenească de Fotbal în privinţa închirierii arenei pentru meciurile echipei naţionale. Drept rezultat, meciul dintre prima reprezentativă a Moldovei şi cea a Suediei ar putea să se dispute la Tiraspol.

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, a declarat pentru JURNAL că contractul de închiriere a arenei urma să fie semnat de ceva timp, dar gestionarul stadionului amână punerea la punct a tuturor formalităţilor. „Vicepreşedintele FC Zimbru, Gheorghe Juravel, mi-a comunicat că contractul va fi semnat pe 17 aprilie. Mi se pare straniu că anume pe 17 aprilie. Pe 16 aprilie, se joacă derbiul dintre FC Zimbru şi FC Sheriff, iar după etapa respectivă se va lua decizia dacă gestionarul stadionului va semna sau nu contractul cu FMF”, a spus Ciobanu.

Miroase a şantaj

Şeful forului moldovenesc de fotbal nu va admite niciodată ca instituţia pe care o conduce să fie şantajată de conducătorii unui club. „Nu pot spune dacă e şantaj sau nu, dar să fie clar că echipa naţională nu este a mea sau a altcuiva. Sper că instituţiile de stat se vor implica în soluţionarea acestui caz pentru că altfel naţionala va juca la Tiraspol. Conducătorii acestor cluburi încearcă să pună presiune pe FMF. În funcţie de cum se termină meciurile, se va decide dacă se semnează sau nu”, a fost semnalul de alarmă tras de Pavel Ciobanu.

FMF nu o să plătească mai mult de 20 de mii de dolari

De asemenea, preşedintele FMF nu va accepta să fie majorată chiria pentru meciurile echipei naţionale. Actualmente, FMF plăteşte 20 de mii de dolari pentru un meci disputat pe arena „Zimbru”, în timp ce FC Sheriff percepe pentru stadionul său de 14 mii de locuri 10 mii de dolari. „Sper că nu se va ajunge până la aceea ca meciurile să fie jucate la Tiraspol, în lipsa unui stadion la Chişinău, nu vom avea alternativă”, a conchis acesta.

Nici selecţionerul Gabi Balint nu vrea ca echipa sa să joace la Tiraspol, unde nu este susţinută de mulţi fani. Balint a declarat de câteva ori că preferă stadionul „Zimbru”, unde vin 10 mii de spectatori, decât arena „Sheriff”, unde lumea nu prea vine la meciurile naţionalei.

La rândul său, vicepreşedintele FC Zimbru, Gheorghe Juravel, a calificat declaraţiile lui Ciobanu ca aberante şi că nesemnarea contractului nu are nicio legătură cu meciul dintre FC Zimbru şi FC Sheriff.

(V.H.)