Naţionala României e la pământ!

Prima reprezentativă a României a pierdut şi amicalul cu Macedonia, scor 0-1, şi rămâne fără victorie în 2010. Tricolorii au jucat slab, haotic şi fără motivaţie. În 90 de minute, macedonenii au trimis o singură dată mingea pe spaţiul porţii, la faza golului.

Naţionala de fotbal a României este o umbră. La turneul din Austria, tricolorii au pierdut miercuri seara, scor 0-1, amicalul cu Macedonia, disputat la Villach. Al treilea eşec consecutiv din 2010 – după 0-2 cu Israel şi 2-3 cu Ucraina – confirmă, dacă mai era nevoie, degringolada în care se află prima reprezentativă.

„Jucătorii echipei naţionale n-au nicio scuză! Răzvan a greşit”

Fostul selecţioner al echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu, a vorbit despre situaţia tricolorilor după înfrângerea suferită în faţa modestei naţionale a Macedoniei. „Aş fi preferat să nu comentez, pentru că am un respect pentru tricoul echipei naţionale. Este greu să comentezi despre vreun lucru pozitiv despre echipa naţională. La nivelul echipei naţionale ai nevoie de rezultate şi în amicale, şi în oficiale. Am înţeles în ultima perioadă că rezultatele din meciurile amicale nu sunt importante. Nu e adevărat. Rezultatele din meciurile amicale îţi fortifică moralul, îţi dau moral”, a spus Iordănescu.

Răzvan a făcut o mare greşeală când a zis că suntem în lumea a treia

„Consider că Răzvan Lucescu a făcut o mare greşeală când a zis că suntem în lumea a treia. Este eronat, avem încă jucători de valoare, avem resurse, putem produce în continuare. Atâta vreme cât ai în echipa naţională jucători precum Rădoi, Chivu, Raţ sau Marica, jucători care au confirmat, nu poţi să zici că nu ai valoare. Din acest punct de vedere, Răzvan a greşit, dând apă la moară acelor jucători care se vor ascunde într-un final în spatele acestor afirmaţii. Ne dorim cu toţii un rezultat pozitiv, este o mare presiune, dar este firesc. Presiunea te mobilizează, îţi dă forţă şi putere. Jucătorii echipei naţionale n-au nicio scuză”, a menţionat fostul selecţioner.