Naţionala RM stă mai rău ca Guyana sau Suriname în clasamentul FIFA

Cele cinci înfrângeri consecutive înregistrate de naţionala de fotbal a Republicii Moldova a dus la o cădere dramatică în clasamentul FIFA, dat recent publicităţii. Astfel, naţionala condusă de Gabi Balint a coborât 34 de poziţii, ocupând locul 122 în clasamentul FIFA. Moldova a fost depăşită de naţionale mai slab cotate ca Grenada, Namibia, Liechtenstein, Guyana, Luxemburg sau Suriname.

Mulţi dintre suporterii naţionalei nici nu au auzit de asemenea naţionale, iar selecţionerul Gabi Balint spune că e ruşinos locul ocupat de echipa sa. Oricum, Balint a spus că trebuie de luat în calcul şi adversarii pe care i-a întâlnit Moldova în ultima perioadă. „Trebuie să recunoaştem că adversarii pe care i-am întâlnit sunt net superiori ca valoare faţă de noi. Acum trebuie să facem tot posibilul să urcăm în clasament”, a menţionat selecţionerul.

Adversarele Republicii Moldova în preliminariile Euro 2012 stau mult mai bine în acest clasament, cu excepţia amatorilor din San Marino. Astfel, Olanda a căzut pe locul doi, fiind depăşită de Spania, Suedia – locul 25, Ungaria – 27, Finlanda – 72 şi San Marino – 203.

Cea mai joasă poziţie a naţionalei Republicii Moldova a fost înregistrată în mai 1994, când se clasa pe locul 149. Cea mai bună clasare s-a înregistrat în aprilie 2008 (locul 37), în timpul mandatului lui Igor Dobrovolski.

(V.H.)