Naţionala R. Moldova a refuzat un amical cu Yemen

VIAŢA PRIVATĂ // Gabi Balint este tătic pentru a doua oară

Acum ceva timp, naţionala de fotbal a Republicii Moldova găsea cu greu o echipă cu care să joace un meci amical. Astfel, tricolorii erau nevoiţi să joace cu echipa de tineret sau cu stranierii din Divizia Naţională. Acum lucrurile au luat o altă întorsătură. Selecţionerul Gabi Balint care, acum câteva zile, a devenit tătic pentru a doua oară a refuzat un amical cu naţionala Yemenului.

Astfel, tricolorii nu vor disputa niciun meci amical pe 17 noiembrie, chiar dacă Federaţia de Fotbal din Yemen şi-a asumat toate cheltuielile de transport. Potrivit selecţionerului, disputarea unui meci cu Yemen, care ocupă locul 117 în clasamentul FIFA, era convenabil din punct de vedere financiar pentru Federaţia Moldovenească de Fotbal, dar mai puţin din punct de vedere fotbalistic. „Nu cred că acest amical ne avantaja. Să zbori şase ore cu avionul, să joci la o temperatură de peste 30 de grade la final de campionat, când toţi jucătorii şi-au terminat deja campionatele, unii deja şi-au luat vacanţă, nu m-ar fi ajutat şi l-am refuzat”, a fost explicaţia antrenorului.

Gabi Balint a menţionat că îşi doreşte cel puţin un meci amical în luna februarie, înaintea partidei de pe 29 martie cu Suedia, meci care contează pentru preliminariile Euro 2012. „Important e ca, în februarie, să avem un meci amical. Mi s-a promis de la FMF că s-ar putea să jucăm chiar două partide amicale. Uite asta va fi un test bun pentru noi”, a conchis selecţionerul. (V.H.)

Balint şi-a cunoscut fetiţa nou-născută

Gabi Balint a fost sensibilizat de naşterea celui de-al doilea copil al său. Fostul internaţional român a fost la maternitate şi şi-a recunoscut fetiţa. „E o fetiţă superbă”, a mărturisit Balint. Imediat după ce şi-a cunoscut fiica, Balint a declarat la „Happy Hour”: „Se vede că e o fetiţă frumoasă. Şi eu şi Raluca am avut emoţii când ne-am întâlnit. Suntem puţin stângaci, dar Raluca are nevoie de recuperare, timpul le va rezolva pe toate”.

Antrenorul naţionalei Republicii Moldova a vorbit despre eventualitatea unei împăcări cu Raluca: „Eu consider că suntem împăcaţi, să reîncepem o relaţie e foarte greu, nu mă gândesc la lucrul acesta”. Balint a ţinut să puncteze: „Nu s-a pus niciodată problema să întorc spatele acestui copil. Niciun moment nu am forţat-o pe Raluca să renunţe la copil. Mai am o fetiţă pe care a afectat-o foarte mult tot ce a apărut în presă”.