Naţionala Moldovei a stricat planurile lui Maradona

Selecţionerul naţionalei Argentinei, Diego Maradona, este revoltat pentru faptul că Asociaţia de Fotbal din Argentina nu a reuşit să încheie acordul final pentru susţinerea partidei amicale contra Emiratelor Arabe Unite. Partida, iniţial, era programată pentru 29 mai la Dubai. Maradona considera această partidă foarte importantă în pregătirea pentru Campionatul Mondial din această vară.

Emiratele Arabe Unite, care trebuiau să susţină un amical contra Argentinei pe 29 mai, vor disputa o partidă amicală cu naţionala Republicii Moldova. Partida va avea loc în stagiul de pregătire al naţionalei noastre din Austria. Moldova va mai susţine o partidă în acest cantonament în compania formaţiei similare a Azerbaidjanului cu trei zile înainte de partida cu Emiratele Arabe Unite.

În război cu preşedintele federaţiei

Toate criticile lui Maradona au fost adresate preşedintelui Asociaţiei de Fotbal din Argentina, Julio Grondona. Selecţionerul argentinienilor crede că Grondona nu a făcut tot posibilul pentru organiza un meci amical cu Emiratele Arabe Unite.

„Doresc să ştiu cine este responsabil de acest fapt, căderea acordului privind această partidă amicală ne schimbă toate planurile. Am planificat unele lucruri şi, acum, te aştepţi că nimic nu mai este real. Am vorbit destul de clar cu preşedintele federaţiei că este necesar să jucăm la Dubai cu Emiratele Arabe Unite. Acum mă lovesc de situaţia că nu mai este acordul, nu mai există partida, nu este avion, nu este nimic. Toate s-au dus de râpă”, a declarat Maradona pentru „El Mundo Deportivo”.

Maradona e disperat de faptul că Argentina ar putea să nu joace niciun meci amical înainte de turneul final din Africa de Sud. „Nu ştiu dacă vom putea programa o partidă amicală înainte de începerea Campionatului Mondial, dar vom face totul să punem la punct lotul naţional”, a adăugat Maradona.

Naţionala divizionară contra stranierilor

Naţionala divizionară a lui Gabi Balint va susţine marţi un meci amical cu naţionala stranierilor din Divizia Naţională. Balint a convocat 22 de jucători pentru acest meci. Cei mai mulţi fotbalişti provin de la FC Zimbru – 7 jucători. De la FC Dacia au fost chemaţi patru jucători, de la Iskra – 3, de la FC Sheriff – 2, de la Academia UTM – 2, de la Sf. Gheorghe, CSCA Rapid, Olimpia şi Dinamo Bender câte un jucător.

Din lotul stranierilor fac parte jucători de la majoritatea echipelor din Divizia Naţională. Chiar dacă se numeşte „selecţionata stranierilor”, din lotul de 22 de fotbalişti, convocaţi de antrenorul lui FC Sheriff, Andrei Sosniţki, fac parte şi doi jucători moldoveni. Restul jucătorilor sunt din Rusia, Ucraina, Camerun, România, Brazilia, Nigeria, Slovenia, Muntenegru, Burchina Faso şi chiar Haiti.

Biletele vor fi puse în vânzare sâmbătă

Meciul va avea loc pe 11 mai, ora 18.00, pe stadionul „Zimbru” din capitală. Biletele pot fi procurate la casele stadionului „Zimbru” din 8 mai 2010, de la ora 9.00 până la 19.00. Preţul acestora variază între 20 şi 40 de lei.

Vitalie Hadei