Naţionala la mâna fotbaliştilor din Azerbaidjan şi Kazahstan?

Au rămas zece zile până la amicalul Moldovei cu Kazahstan de pe 3 martie, însă Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) nu ştie deocamdată pe ce jucători va miza.
Pentru meciul cu Kazahstan au fost convocaţi iniţial doi jucători de din Azerbaidjan – mijlocaşul Vadim Boreţ şi fundaşul Alexei Savinov. De asemenea, la naţională a fost chemat şi fundaşul lui FC Dinamo Moscova Alexadru Epureanu. Au fost trimise invitaţii şi altor jucători care evoluează în Rusia. Cei 11 jucători care joacă în prima şi a două ligă valorice din Rusia au cetăţenie rusă şi ar putea să nu fie lăsaţi la echipa naţională.
„Ruşii, cei mai deştepţi”

Semnalul de alarmă în ceea ce priveşte jucătorii din campionatul Rusiei a fost dat săptămâna trecută de preşedintele FMF Pavel Ciobanu. Acesta a declarat în exclusivitate pentru JURNAL că nu se ştie pe ce jucători va putea miza selecţionerul atât în meciul amical cu Kazahstan, cât şi în preliminariile Euro 2012. Mai mult, Ciobanu a făcut acuzaţii la adresa oficialilor federaţiei din Rusia, pe care i-a numit „cei mai deştepţi”.
Ciobanu va încerca să rezolve problema

Ciobanu va avea săptămâna acesta mai multe întâlniri cu oficialităţi ale Republicii Moldova în care va propune semnarea unui acord între R. Moldova şi Rusia care ar permite internaţionalilor moldoveni să joace în continuare pentru selecţionată. „Nu-i înţeleg pe ruşi. Oricum, aceşti jucători au jucat măcar o dată pentru naţionala Moldovei. Astfel, ei nu vor putea juca niciodată pentru Rusia sau alt stat. În Spania, Italia este posibil ca un jucător cu cetăţenie dublă să joace pentru naţionalele lor, dar ruşii interzic acest lucru. Este ceva inadmisibil”, a tunat preşedintele forului moldovenesc de fotbal.
Riscăm să ne batem cu San Marino

În cazul în care nu se va rezolva problema stranierilor care joacă în Rusia, selecţionerul Gabi Balint va trebui să mizeze pe fotbalişti din campionatul intern sau pe cei care joacă prin Azerbaidjan, Kazahstan şi Ucraina. În atare condiţii, naţionala Moldovei are toate şansele să se bată pentru ultimul loc cu San Marino.
Lotul de jucători pentru meciul cu Kazahstan

Portari: Stanislav Namaşco, Eugen Matiughin, Artiom Gaiduchevici.
Fundaşi: Alexandru Epureanu, Victor Golovatenco, Igor Armaş, Valeriu Catânsus, Vadim Boreţ, Alexei Savinov, Vadim Bolohan.
Mijlocaşi: Valeriu Andronic, Alexandru Onica, Igor Ţâgârlaş Alexandru Suvorov,  Vitalie Bordian, Eugen Cebotaru, Denis Calincov, Denis Zmeu, Victor Comlionoc, Nicolae Josan.
Atacanţi: Gheorghe Ovseannicov, Alexandru Golban, Serghei Dadu, Igor Bugaiov, Anatolie Doroş.