Naţionala de rugby a Republicii Moldova va înfrunta naţionala Suediei

Naţionala noastră va întâlni mâine, 9 noiembrie, pe stadionul Dinamo, naţionala Suediei, într-un meci din cadrul Cupei Europene pe Naţiuni. Peste o săptămână, băieţii noştri vor juca pe acelaşi stadion contra Germaniei. R. Moldova trebuie să învingă în aceste meciuri pentru a-şi păstra şansele de promovare în prima grupă.

Foto: www.rugby.md

Foto: www.rugby.md

Selecţionata de rugby a R. Moldova este în plin proces de pregătire pentru meciurile decisive contra Suediei şi Germaniei. La aceste două meciuri vor lipsi câţiva titulari, care joacă la cluburi din străinătate. Vor absenta fraţii Arhip, care nu vor putea ajuta selecţionata noastră cel puţin în meciul cu Suedia.

De asemenea, sunt traumaţi jucătorii Sergiu Castraveţ (va putea reveni pentru meciul cu Germania) şi Gheorghe Voloşciuc. Cu toate acestea, jucătorii speră şi se gândesc numai la victorie în cele două meciuri.

„Aceste două meciuri sunt foarte importante, la fel ca şi cele trei care ne aşteaptă în aprilie 2014. Sunt meciuri importante pentru toată Moldova şi noi suntem obligaţi să învingem. Victoriile vor deschide naţionalei noastre uşile spre următoarea grupă şi, în plus, ne vom încerca şansa de a ajunge la Campionatul Mondial. Aceasta ar fi ideal pentru noi. Şi dacă vom învinge, va fi o nouă pagină, nu doar din istoria rugby-ului moldovenesc, ci şi din cea a întregului sport moldovenesc”, a declarat unul dintre liderii selecţionatei, Veaceslav Titica, într-un interviu pentru portalul sports.md

„Haiducii” ocupă locul patru în grupă, cu 15 puncte la activ, se află în spatele Poloniei şi Germaniei, care au câte 21 de puncte, dar care au şi câte unul, respectiv, două meciuri mai multe. Moldova se află şi în spatele Ucrainei care, datorită victoriei contra Suediei, a reuşit să-i ajungă pe moldoveni.

Partida contra Suediei din prima manşă s-a încheiat cu victoria scandinavilor cu scorul de 54-6, iar în Germania, moldovenii au pierdut cu scorul de 14-32. În caz de victorie în cele două partide, naţionala noastră va urca pe locul întâi şi va avea şanse reale de a se califica în prima grupă.

Reamintim că meciul dintre R. Moldova şi Suedia va avea loc mâine pe stadionul Dinamo din capitală, cu începere de la ora 12:00. Biletele pot fi procurate la casele stadionului. Preţul acestora constituie 20 de lei.

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)